Олимпиада по време на криза

eva.bg 06 August 2016

Бразилското златно момиче, супермоделът Жизел Бюндхен, бе коронованата кралица на официалната церемония по откриването на Летните олимпийски игри миналата нощ в Рио Де Женейро.

Съпровождана от боса нова парче, в изпълнение на световноизвестния бразилски музикант Даниел Жобим, 36-годишната Жизел излезе сама на необятната сцена за „най-дългото дефиле в живота си”, както се изрази самата тя. Бюндхен, която е майка на две деца от брака си със звездата на американския футбол Том Брейди, изглеждаше съвършено в искряща сребрист-златиста рокля, дело на бразилския дизайнер Александър Херкович (с полски и румънско-еврейски произход между другото).

„Това е много важен момент за моята страна и за мен е огромна чест, че ме поканиха да стана част от този специален празник” – каза наскоро супермодълът в интервю.

Преди обаче Жизел да вдигне на крака стадион „Маракана”, един друг бразилски супермодел – 35-годишната Адриана Лима – измина част от пътя към стадион Маракана с олимпийския огън в ръка като не се и опита да скрие сълзите в очите си.

Нито красивите бразилски диви обаче, нито лудите самба танци, пищните танцьорки и въобще целият фантастичен спектакъл не успяха напълно да скрият грозните проблеми, в които е затънала държавата. Коментаторите отбелязаха, че около 20 хиляди от общо 80-те хиляди седящи места на стадиона на са останали празни по време на церемонията, въпреки че билетите са многократно по-евтини от тези в Лондон през 2012 г. например.

Поради екстремните мерки за сигурност бразилската полиция бе обградила целия стадион, но се наложи да разгонва със сълзотворен газ тълпа демонстранти, които протестираха, че при тежката икономическа криза, в която се намира Бразилия, се хвърлят такива колосални средства за организирането и провеждането на Олимпиадата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР