"Виларте" - стилът на Белослава

На 5 минути път от малкия плаж в Лозенец попадаш в друга красива реалност. „Виларте“ – хотелът на певицата Белослава, отдавна вече е много известен. Малък, бутиков, семеен с 10 двойни стаи

Лилия Илиева 19 August 2016

Снимка: Александър Осенски

Всичките са обзаведени различно, уютно, артистично, семпло и елегантно. Антики от антикварни магазинчета от цял свят и картини – реплики на известни платна, от художника Евгени Йонов, съпруг на певицата, се съчетават хармонично с интериора в стил рустик. Пет от стаите са с изглед към морето, пет – към басейна. И – внимание! – там наистина можете да си починете и да общувате помежду си. Съвсем съзнателно в тях няма интернет.

Във „Виларте“ денят започва спокойно и прекрасно с апетитна закуска, с която се връщате в детството си и се чувствате у дома. Пържени филийки със сладко и сирене, баница, бухтички, мекици – всичко, което се поднася в елегантния ресторант на хотела, е от биопродукти, купени от съседните села в Странджа. Рибата за обяд и вечеря е прясна, уловена от местните рибари. Гроздето във фруктиерите, пръснати в целия хотел, е от лозето в градината. От нея са и вишновката, и смокините, и кайсиите, с които ще ви почерпят. Ястията са по рецепти на Белослава. Из хотела ухаят ароматни торбички, шити на ръка от певицата и екипа й и пълни с прясно набрана от околността и сушена лавандула. Козметиката за баня е на Occitane.

Толкова е красиво и уютно, че на човек спира да му се ходи на плаж на брега. Клиентите са чужденци или хора от артистичния свят и шоубизнеса. Много от тях предпочитат да пият ароматно вино край басейна или да играят петанк, футбол, тенис, федербал в градината до него. А гледката ви пренася директно в Тоскана.

1 КОМЕНТАР
1
gord
10 July 2017, 12:58

Нито дума, нито снимка за плажа. По-точно - за скалите, които тази псевдо екозащитничка загради и включи в рамките на нейния "бутиков" хотел.

ТВОЯТ КОМЕНТАР