Ало, Mtel!

27 July 2016

Навярно се досещате, че няма да последва рекламно послание. Но не искам и да се оплаквам, затова ще формулирам няколко препоръки към служителите в офисите на моя мобилен оператор. Казвам моя, тъй като съм клиент на Mtel от зората на мобилните комуникации у нас и съм останала лоялна към него, както очаквам и той да е към мен.

Поводът да пиша днес е повреда в смартфона ми, който е в гаранция. И пълният смут, настъпил в душата ми, само при мисълта, че ще бъда разделена от него може би в продължение на месец. Така поне ми обясниха в най-близкия офис на Mtel, където споделих проблема си. За да съкратя този срок, ме посъветваха сама да го занеса в сервиза за гаранционно обслужване. Оставяйки го при тях, съм рискувала да удължа раздялата с поне четири-пет дни, колкото им трябвало да го транспортират до въпросния гаранционен сервиз. (Колега, абонат на друг мобилен оператор, вдигна вежди – при тях всеки ден с куриер от офисите се изпращали към сервизите нуждаещите се от поправка устройства.)

И ето че се озовах на адреса, който ми дадоха в офиса на Раковски и Графа, с клетия си смартфон и гаранционната му карта.

Оттук нататък започвам с препоръките към служителите в офисите на мобилния оператор. Първо, прелюбезни ми момчета и момичета, да бяхте ми казали, че телефон като моя не се обслужва сервизно там, където ме пратихте, а точно на другия край на София. Оправданието, че не сте знаели, не ме грее. Когато продавате телефони на съответната марка, в случая Nokia, сте длъжни да бъдете наясно, че те си имат отделен гаранционен сервиз! Другата възможност е въобще да не сте погледнали какъв телефон ви подавам заедно с гаранционната карта, където – забележете – също е изписано името на производителя му. А случайно да сте чували някога, че в сервиза приемат мобилни устройства за ремонт не само с гаранционната им карта, но и с документ за покупката им? Ако не сте, ето сега ви казвам – в сервиза не приемат без касова бележка, фактура или приемателно-предавателен протокол, да не изпържите някой друг като мен.

Връщайки се от сервиза в редакцията, където трябваше да намеря и нужния документ, защото сме си купували телефоните като корпоративен клиент, бях попитана абе ние все пак не ползваме ли някакви преференции при обслужването от мобилния оператор? Ама какви преференции бе, хора! Аз искам само да бъда нормален клиент на нормална фирма. И да бъда обслужена в рамките на задължителната коректност, нищо повече. За мен тя включва преди всичко внимание и поне минимална информираност. Иначе, ако трябва да се разтакавам между офисите и сервизите няколко пъти, по-добре да преследвам покемони.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР