Поли Генова

Което не става на инат, става с любов

Адриана Попова 04 August 2016

Снимка: Енчо Найденов

Поли Генова изглежда като човек, когото никога не го боли глава. Но точно днес я боли. Може да е заради земетресението с магнитуд 4,3, което ще се случи в Сандански няколко часа по-късно. Или заради програмата й след големия успех на Евровизия. Няма много сън и почивка в нея: участия в шоупрограми и телевизии, интервюта, сватба и абитуриентски бал по роднинска линия, кроене на планове, организиране на пътувания в чужбина за клубни участия. Все едно, Поли се усмихва дори когато не е напълно във форма, може би затова влезе подкожно на толкова много хора с песента, станала известна като „Дай ми любовта“. (В англоезичния свят този припев претърпя какви ли не весели трансформации, най-крайното тълкуване включваше нещо като „дай ми гъбата за баня“.)

Поли се занимава с пеене вече... четвърт век. Започва на 4 с традиционния дезодорант вместо микрофон, после една от учителките й в Алианса, където ходи на английски, Виктория Финци, съветва родителите й да я запишат в Двореца на децата. После я открива Рози Караславова, създателката на „Бон-Бон Мюзик“, и Поли става първата солистка на формацията. И после направи изключително класиране на Евровизия, с което предизвика сълзи пред телевизорите (признавам – и аз плаках, но го маскирах като хълцане) и отдавна небивали изблици на национална гордост в стил Американско лято’94. Добре де, междувременно са се случили и други неща, като специалност кларинет в Музикалното училище, отказ да послуша майка си и да се ориентира към рисуването и дизайна, три други участия в Евровизия, любови.

Поли е рядко свястно момиче, толкова, че ти се ще да я разтърсиш с надеждата от нея да изпаднат някакви сенчести неща, неща, които знаеш, че всеки човек носи у себе си. Няма да го направим, защото искаме да празнуваме с Поли, да почетем успеха й, към който тя върви с талант и труд години наред, да се оставим усмивката й да ни зарази и да танцуваме танца й. Искаме да й върнем поне малко от емоциите, които ни подари и които ще ни подарява, дори когато понякога я боли глава...

СЪНИЩА И ПРОРОЧЕСТВА

Как си със съня след Евровизия, Поли?

Трудно заспивам. По принцип имам дълбок сън, не се будя лесно. Но напоследък не мога да се похваля с това. Има страшно много неща, които ме карат да съм будна. От няколко месеца насам, още преди детската Евровизия, започна тази треска. Аз съм възпитана да съм много отговорна и ме държи нащрек нещо да не съм забравила, да не съм сбъркала.

Когато веднъж съм обичала някого, никога не мога да го намразя...
Какво сънуваш?

Много смешен сън имах онази вечер. Ние сме бекстейдж и Джъстин Тимбърлейк ме хваща за ръката и ми казва – аз ще те изведа на сцената. На сцената взима микрофон и обявява – ето това е моят победител. И аз – шок. След това сънувам, че ми дава лист хартия, поглеждам го и той ми казва – това е номерът на стаята ми. Последното, което си спомням, е как търся стаята в хотела. Много беше смешно и така се събудих.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР