Защо Майкъл Кейн бе принуден да смени името си

eva.bg 21 July 2016

Майкъл Кейн със съпругата си Шакира

Снимка: getty images/guliver

Майкъл Кейн, чието истинско име е Maurice Micklewhite, бе принуден да приеме актьорския си псевдоним за официално свое име, за да избегне проблемите на летищата. Доскоро 83-годишният актьор нямал проблеми с факта, че светът го знае като Майкъл Кейн, а в паспорта му пише Maurice Micklewhite. Но след зачестилите атентати и затегнатите мерки за сигурност по летищата, той разкри, че се принудил окончателно да се раздели с рожденото си име.

„Промених името си, когато започнаха нещата с Ислямска държава и всичко останало. Трябваше да прекарвам по цял час на летището, за да обяснявам защо в паспорта ми пише коренно различно име“, заяви актьорът.

Той разказа и как е избрал Майкъл Кейн за свой псевдоним през далечната 1954 година. В зората на кариерата си неговият агент му намерил малка роля, но му казал, че няма как да се появи като Майкъл Белия (Michael White), трябвало да си измисли друго име. „Говорехме по телефона от будка на Лейчестър Скуеър, бях точно срещу кино Одеон. Погледнах нагоре и видях плакат на филма „The Caine Mutiny“ с Хъмфри Богарт, а той беше любимият ми актьор. Така че без много да му мисля казах: „Кейн, Майкъл Кейн! Така ще се казвам!“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР