Александър Високи, новият Тарзан

Забележителният му ръст от 1,94 м е негова запазена марка. Кой е този холивудски викинг?

13 July 2016

Той е висок 1,94 м, с фигура на скандинавски бог и очи с цвета на северното сияние. На MTV наградите през април т.г. Александър Скарсгард излезе на сцената по... чорапи с жартиери (мъжки, слава Богу!), боксерки и елегантно сако. „Все пак съм Тарзан, трябва да покажа малко плът“ – пошегува се той.
Кой е този холивудски викинг?

Той е син на легендарния шведски актьор Стелан Скарсгард, един от любимците на култовия режисьор Ларс фон Триер, но сте го гледали и в някои холивудски филми, като например „Mamma mia!“ с Мерил Стрийп. Детството му преминава на брега на Балтийско море, в бохемско семейно гнездо. „Вкъщи имаше винаги поне 15 души, големи количества забранени субстанции, алкохол и... много, много любов“ – спомня си 39-годишният Александър Скарсгард. Започва да се снима в киното като дете, но на 13 години спира, защото иска да бъде като всички останали.

На 19 постъпва в елитните антитерористични военни части на Шведския кралски флот, които охраняват бреговете на Стокхолмския архипелаг. По онова време военната служба е задължителна, но всички останали братя Скарсгард успяват да се измъкнат. Александър обаче служи там 15 месеца. „Исках да направя нещо сам, да не съм просто нечий син“ – признава актьорът. Напуска обаче с удоволствие, тъй като атмосферата станала прекалено „тестостеронна“ за неговия вкус. Баща му Стелан заявява, че се гордее с него. „Самият аз не служих от срам – толкова марихуана пушех по онова време, че щеше да е смешно да охранявам каквото и да било.“

Наричат го още Александър Високи. Забележителният му ръст от 1,94 м е негова запазена марка. „В Швеция съм висок, в Холивуд съм огромен“ – казва той.

В „Легендата за Тарзан“ Скарсгард си партнира с красивата Марго Роби и според режисьора на филма Дейвид Йейтс между двамата е „протекла“ светкавична химична реакция, която личи в любовните сцени във филма. Самият актьор обаче твърди, че най-хубаво целуващият се партньор в кариерата му не е Марго Роби, а... австралиецът Райън Куонтън, с когото играят заедно в суперуспешния сериал на HBO „Истинска кръв“. „Райън изглежда здраво момче, но е толкова нежен и внимателен, когато се целува“ – разказва той съвсем сериозно. Сериалът превръща Скарсгард в световна звезда с ролята му на 1000-годишния вампир Ерик.

За да изработи тялото на Тарзан, актьорът посвещава 8 месеца от живота си на хранене, гладуване и тренировки. Режимът му е изграден от няколко фази. В първата, за да качи телесна маса, той поглъща под формата на картофи и месо по около 7000 калории на ден, което е почти три пъти повече от препоръчителната дневна норма за мъж. Във втората в продължение на цели 6 месеца тренира и яде по шест много малки и скучни порции храна – само месо, без захар, брашно, млечни продукти и каквито и да било бързи въглехидрати. „Едва не полудях от глад – признава той. – Само обикалях насам-натам и гледах часовника си: кога ще дойде време за следващото ми хранене.“

Как едно момиче може да разбере, че новият Тарзан наистина го харесва? Ако го заведе в малката семейна вила на Оландските острови. „Там няма баня с душ, нито интернет, нито телевизия. Ако искаш да се изкъпеш – трябва да влезеш в езерото“ – описва своето любимо място за бягство Скарсгард. Напоследък обаче актьорът води там само една жена – английският модел, телевизионна водеща и външен автор в британския Vogue Алекса Чанг. Тя е на 32 години, дъщеря на англичанка и китаец, с великолепен усет за стил. Явно нещата между двамата вървят отлично, защото по коледните празници през 2015 г. тя го запознава с родителите си, а малко след това той продава холивудския си дом и се премества с нея в апартамент в Ню Йорк. Скарсгард определено няма славата на плейбой. Най-известна сред бившите му гаджета е другото „шведско чудо“ Алисия Викандер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР