Илюстрации за деца

В света на детските книжки

eva.bg 14 June 2016

Една изложба, подходяща както за малки, така и за големи. „Илюстрации за деца: най-доброто от Италия“ е името на експозицията, която се открива днес в Националната художествена галерия - Музей „Квадрат 500“. Ще може да я разгледате от утре до 25 юли.

Ще бъдат изложени повече от 60 оригинални творби на 18 италиански илюстратора, които документират пътя на художниците, които в течение на две поколения придават нов облик на илюстрованата книга за деца.

На официалното откриване, което ще се състои днес от 18.00ч., ще присъства един от илюстраторите – Алесандро Сана. Той ще остане в София в продължение на няколко дни за да води специална творческа лаборатория, в която ще вземат участие български илюстратори. Един от дните ще е посветен на децата – привилегированата публика и извор на вдъхновение на илюстраторите на детски книги.

Изложбата бе наскоро представена в Мадрид и Берлин, а след България ще тръгне за Пекин. У нас тя се организирана от Италианския културен институт и Агенция ИЧЕ, в сътрудничество с Панаира за детски книги в Болоня и Музей „Квадрат 500”.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР