Лариса Ренар: Жената привлича, а мъжът постига

Създателка е на Академиятa за личен живот, каквато ще основе и у нас, прави обучения в повече от 30 държави.

Лилия Илиева 10 June 2016

Лариса Ренар е световен гуру в науката за женската енергия. Тя е кандидат на психологическите науки, биолог и доктор по икономика в Стокхолмския университет. Автор на мегаселъра „Изворът на женската сила“ и още шест книги (ИК „Кръгозор“), посветени на тайните за постигане на баланс, успех и щастие в живота на нежната половина от света. Създателка е на Академиятa за личен живот, каквато ще основе и у нас, прави обучения в повече от 30 държави. На 11 и 12 юни в София и Варна тя ще проведе семинари с Наталия Кобилкина.

Създадох Академията през 2000 г. – разказва Лариса Ренар, – за да обобщя знанията за женската енергия, които съм събирала в пътуванията си, в общуването с духовни учители, в изучаването на психология. В момента тя съществува в осем държави (Обединени арабски емирства, Великобритания, Чехия, Австрия, Казахстан, Китай, Италия, Турция) и 35 града. В тях провеждаме обучения „Кръг на женската сила“, майсторски класове, открити и клубни занятия и учим жените как по женски да привлечем в живота си любов, взаимоотношения, пари, успех, здраве, младост. Всяка сряда учениците на закуска обсъждат какво ги вълнува. Целта ни е да им помагаме да се свързват с женската си енергия.

Защо приехте да дойдете в България?

Книгите ми са публикувани отдавна тук и на интернет страницата ми и в социалните медии получавам въпроси и искания от български жени за срещи. На едно обучение във Франция се запознах с Наталия Кобилкина, заедно ще имаме класове за възстановяване на женската енергия. Съвременните жени са повлияни от стратегиите и моделите на поведение на мъжете. Потопени са изцяло в мъжката енергия на състезание, конкуренция и постижения. Ние ще им покажем как да възстановят връзката си със своята женска природа. Когато това стане, много неща започват да се случват от само себе си и животът става по-лек, радостен и пълен.

Какво ви провокира да изследвате женската енергия?

Търсех отговора как е възможно светът да бъде управляван по женски, като всяка от нас получава това, което иска, но без да разрушава или загубва себе си. Когато живеем съобразно мъжките стратегии и действаме с мъжка енергия, ние постигаме резултати, но плащаме за тях с болести, самота, разочарование, липса на семейство и деца. Когато се свържем отново с женската си енергия, можем да получим каквото искаме, като просто го привлечем в живота си. Колкото и невероятно да звучи, нашите 140 000 студенти и повече от половин милион мои читатели могат да свидетелстват за това.

Вие самата семейна ли сте? Моля, разкажете повече за личностната си реализация.

Бях омъжена 22 години, имам двама сина, на 24 и на 17 години. И в момента имам любим. Виждам себе си преди всичко като жена, която връща в света женската енергия и любов. Защото в днешния свят просто не достига мекота, нежност и радост.

Защо според вас се увеличи броят на хомосексуалните и на гей двойките в днешно време?

Защото жените започнаха да изявяват повече мъжката си енергия. Светът не търпи празнота. И тъй като в него има баланс на мъжкото и женското, започва да расте проявата на женската енергия при мъжете. Ако жените развиват своята женска енергия и се свързват с нея, ще бъде различно.

Защо според вас семействата се разпадат и има все повече самотни хора?

Хората често не са готови да развиват отношения, отношенията се възприемат като нещо замръзнало. Ако родителите са ни обяснявали, че ще се сблъскаме с различни етапи на развитие на семейството и трябва да сме готови за тях, то на нас щеше да ни е по-лесно да работим върху изграждането на връзките. Мисля, че е важно да знаем за възможността да се сблъскаме с изневяра или бедност и че ако се случи, това не е краят на връзката.

Какво мислите за това, че някога в кръчмите се събираха мъже, а сега в заведенията е пълно с групи жени?

Всяка седмица трябва да общуваме с други жени, за да възстановим женската си енергия. Особено ако работим в мъжки колектив. Жените взаимно се подсилват една друга и за тях е важно да има обмяна на мнения, подкрепа, а не конкуренция. Те се възстановяват в комуникацията помежду си, а мъжете – в дейността. Ето защо мъжете трябва да се събират на лов, боулинг, пейнтбол, състезания. Ако говорим за алкохол – всеки алкохол е заместител на женската енергия. Мъжете се нуждаят от него, когато има недостиг на женска енергия в любимата им жена.

Как би трябвало да възпитаваме дъщерите си, а и синовете си?

Ако имаме дъщеря, е важно да я хвалим, просто така. Момчетата трябва да ги хвалим за постиженията и резултатите им. В съвременната култура всичко е наопаки. Момчетата ги обичат просто така, а от момичетата чакат успехи.

Какво е психологическото състояние, което трябва да постигне една жена, за да привлече мъжа?

Има една фраза: „Когато жената е нещастна, тя търси мъж, а когато е щастлива, мъжете я намират сами.“ Важно е състоянието на вътрешно щастие, пълнота и радост.

Как една жена може да направи мъжа си милионер?

Като вярва в неговия талант, като получава удоволствие от живота заедно с него! Жената привлича, а мъжът постига!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР