Тронове и войници

Алфи Алън, който играе смелия Тион Грейджой, за сезон 6 на Game of Thrones и славата...

23 May 2016

Снимка: getty images/guliver

Алфи Алън е на 30 години. Освен това е брат на известната певица Лили Алън. Сред най-запалените фенове по света обаче, Алфи е Тион Грейджой от Game of Thrones. Той е смел, силен и претърпя няколко важни момента в останалите сезони. Тион, заедно със Санса се завръща малко по-мрачен и различен в сезон 6 на шоуто. Малко хора знаят, че първоначално Алфи е кастнат за ролята на Джон Сноу, но ние смятаме, че Тион му отива повече. За изненадите в сезона, славата и какво ще се случи оттук-насетне в най-гледаният сериал в телевизията изобщо, говорим със самия Тион Грейджой... И за нас е истинско удоволствие.

Къде намираме Тион в началото на сезон 6 на Game of Thrones?

В началото на сезона го намираме да бяга през заснежените гори, заедно със Санса. Както си спомняте, на финала на сезон 5, те точно са скочили жот стената на Уинтерфел и сега бягат по-далеч от Рамзи. Беше страхотно за снимки. Когато отидохме там в първия ден, в студиото – Bambridge Studios, всичко беше покрито с изкуствен сняг. Изглеждаше страхотно. Всичко – дървета, земя, беше покрито с пухкав сняг. И значи, ние бягаме през този сняг и гората и стигаме до една река. И Санса е прекалено уплашена, за да влезе в нея, затова аз, като по-смелия влизам и се опитвам да й помогна. Не вярвайте на предварителните кадри, на които изглежда така все едно тя се опитва да ме изкара навън, а е точно обратното. И изглеждам като истински слабак. Ха-ха-ха. Но не, сериозно. Този път Тион е доста по-настоятелен и е по-решителен. Казва на Санса: „Знам, че хрътките ще те подушат, защото аз те подушвам.“ Което пък я кара да влезе в реката, минават от другата страна и се скриват сред едни дървета.

Това част ли е от реабилитирането на Тион като персонаж?

Абсолютно. Смятам, че е точно това. Особено с онова първо убийство. То го връща към времето, когато е бил славен войн. Разбира се, той никога няма да бъде Тион, който е бил преди, но този, който е сега е по-добър човек.

Поддържаш ли връзка с актьора Иван Реон, който все пак изигра твоя мъчител?

Наскоро даже бяхме заедно в Ел Ей и излизахме доста често. Той е истински пич. И е също толкова добър актьор. Много уважавам начина, по който работи по общите ни сцени. Никога не показа прекалено голяма емпатия, защото не искаше да изглежда, че цялото това ужасяващо, зло негово излъчване е просто изиграно. А не трябва да е така. Той е мой приятел, обичам го.

Какво беше чувството да снимаш новия сезон?

Буквално, просто да бъда наоколо, да съм на сета, да правя и казвам разни неща, просто беше страхотно. Когато снимахме доста от сцените в сезон 3, 4 и 5, които ме научиха на много неща, относно актьорството, на това да играеш с очите, тялото си, някак ти се иска да можеш и да казваш реплики също така. Затова е адски приятно отново да можеш да играеш и с гласа си. Чувал съм за случаи, когато човек, който е държан дълго в плен или е преживял някаква шокираща травма, това може да промени гласа му. Затова, това, което се опитвах да направя по време на снимките на целия сезон е да променя гласа на Тион от онзи нахакан начин, който някога той имаше. Исках да направя гласа му малко по-честен, искрен и дори малко раним. Гласовият учител, който ползвах, за да се подготвя, дойде при мен и ми каза: „Виждам какво се опитваш да направиш и адски ми харесва.“ Което беше страхотно.

Безспорно странен, добър и неочакван ще бъде този сезон според Алфи Алън, а цялото интервю с него ще откриете в сп. JOY.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР