Нешка има грешка, а вие?

19 May 2016

След като се разбра, че министрите са поставили на обсъждане въпроса дали Нешка Робева заслужава орден „Стара планина“ първа степен, моментално трябваше да стане ясно, че Робева ще откаже този орден. Може би и такава е била целта: ние ще те наградим, ама така, че ти да откажеш. Смешни неща се случват напоследък с тези ордени. Смешни и много, много показателни.

За който не знае Нешка Робева и по времето на комунизма често НЕ беше награждавана. И то при положение, че тогава точно треньорската й дейност бе в разцвета си, тя бе безапелационно най-добрата и гимнастичките й бяха номер 1 в света. Тя възпита три или дори четири поколения шампионки. Някой от министрите, които са обсъждали заслугите й, дали е опитал вкуса на това да си най-добрият в света? Или хайде – да си най-добрият в  каквото и да е. Смешни са.

Разбира се, че Нешка има грешка. И преди е имала, и сега има. Те затова и тогава, в онези години, си имаха проблеми с нея. Чудно е как повечето хора се възприемат за безкомпромисни и високо морални, понеже никой никога не се е интересувал от тях и няма и да се интересува. В такива ситуации е доста лесно да го играеш безкомпромисен и високо морален, но някъде по пътя си всеки е престъпил някоя граница. Или доста, доста повече.  Посредствеността не е посредствена само в едно – в агресията си.

Всичко става така както трябва да стане. Ярките, силните личности винаги взимат решения, които подлежат на коментар и някак така се случва, че тези решения никога не са приемливи за различни части от масата. Винаги е било така и може би така и ще бъде.

Разбира се, четейки списъка кои хора са получили през годините и кои предстои да получат  ордени, ми става още по-смешно. Ордените се дават за заслуги към България, нали така? За заслуги към България. И вие, господа министри, публично подложихте на обсъждане това дали Нешка Робева има заслуги към България??? Защо не го обсъдихте по-тихомълком някак. Други неща тихомълком ги обсъждате.

С ръка на сърцето – колко от вас биха отказали предложение, което хич не им се отказва? Не се правете, че не разбирате.

Нешка Робева е Нешка Робева. Голям треньор, истински творец и победител. Вече е легенда.
 

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР