Саундтракът на май

За колекционери, за купон, за пролетни вечери и релакс

20 May 2016

за колекционери
Michael Jackson, Off The Wall, Вирджиния

Само на 20, Майкъл Джексън разбива всички рекорди за продажби на албуми на чернокожи с първия си солов албум Of The Wall. Това CD/DVD издание включва албума в оригиналната му версия заедно с новия документален филм на Спайк Едни - Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall, представен на филмовия фестивал в Сънданс тази година.

за купон
Goo Goo Dolls, Boxes, Орфей

Mултиплатинените Goo Goo Dolls нахлуха на световната роксцена с хита си Iris, част от саундтрака на филма „Град на ангели“ с Никълъс Кейдж и Мег Раян. Те признават, че музиката им е повлияна от Rolling Stones и са близки приятели с Рони Ууд и Кийт Ричардс. И новият им албум е отново с прекрасен зареждащ мелодичен рок и ярки искрени текстове.

за ценители
Tord Gustavsen, What Was Said, Дюкян Меломан

Норвежкият пианист и композитор Торд Густавсен се връща към формата трио заедно с немско-афганския певец Симин Тандер и барабаниста Ярле Веспестад. Един музикантски албум, в който се смесват традиционни норвежки химни с народни песни и госпъл музика. В песните са използвани текстове на Руми.

за пролетни вечери
Белослава, Красотата

Може би вече сте били на премиерата на новия албум на Белослава в зала 1 на НДК в края на април? Ако не, ви го препоръчваме за удоволствието от един зареждащ музикален разказ за красотата на живота, мимолетността на времето и мощта на любовта да ни променя и вдъхновява. Текстовете са на певицата, музиката на повечето от песните е на Живко Петров.

за релакс
Ангел ЗаберскиТрио, LikeJazz

Албумът на Ангел Заберски - на пиано, Стоян Янкулов - Стунджи - на ударни и Борис Таслев на контрабас е изключително удоволствие за меломани. Ще чуете известни опери и пиеси в съвременен джаз вариант. Шуман, Пучини, Чайковски в стил късен романтизъм, с нотки на импресионизъм и много романтика.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР