Звездите в сянката на Чарли Шийн

Чарли Шийн е един, но в култовия комедиен сериал „Двама мъже и половина“ участват още трима харизматични актьори, без които сериалът не би бил възможен. Аштън Къчър не го броим

Ирина Иванова 10 May 2016

Снимка: Greg Gayne/CBS, getty images

Холанд Тейлър, влюбена на 73… в жена
„Холанд, това е чашата, която трябва да изпиеш сега. Изпи всички други чаши – и горчиви, и сладки, а сега трябва да изпиеш тази на старостта“ – казва си Холанд Тейлър, когато внезапно я обхване безсилен гняв към остаряването. И я пие тази чаша. Вкусът не й харесва, но е решена да я изпие до дъно.

73-годишната актриса Холанд Тейлър стана световноизвестна с ролята си на ужасната Евелин Харпър, майката на Чарли (Чарли Шийн) и Алън (Джон Крайър). През ноември миналата година тя разбуни духовете в Холивуд с признанието, че има връзка с жена и че всъщност повечето любови в живота й са били жени. С типичното и за героинята си Евелин брутално чувство за хумор екстравагантната лейди заяви, че не би си позволила да съобщи името на любимата си жена, тъй като разликата във възрастта им е огромна, а тя не иска да скандализира никого. Разбира се, таблоидите бързо разкриха истината, която се оказа повече от пикантна – Холанд Тейлър живее с 40-годишната актриса Сара Поусън от популярния сериал American Horror Story. 32 години е наистина респектираща разлика във възрастта, дори Хю Хефнър би се впечатлил.

Двете отказват да коментират връзката си в медиите, но често си разменят мили послания в социалните мрежи. Холанд споделя, че не смята да сключва официално брак с любимата си, макар че приема брака като акт, важен повече за сърцето, отколкото за ума.

Актьорът Джон Крайър, изпълняващ ролята на Алън в „Двама мъже и половина“, казва за Холанд Тейлър, че при всяка тяхна среща има чувството, че се среща с Маргарет Тачър. „Не ти се иска да заставаш на пътя й“ – допълва Крайър.

Холанд не е играла ролята на Тачър, но пък е играла тази на покойната Нанси Рейгън. Така или иначе, във всичките си роли винаги е била алфа женската, такава е природата й. Никога не се е превъплъщавала в образи на незабележими служители, на малки жени, на „мисис Никоя“, не е добра в тези неща. В реалния си живот Тейлър често е плаха и неуверена. Създателят на „Двама мъже и половина“ Чък Лори дори й напомнял, че не трябва прекалено да „очовечава“ своята героиня, която е просто едно нарцистично чудовище.

Днес 73-годишната актриса, която живее във великолепен дизайнерски дом, проектиран от самия Рудолф Шиндлер (един от най-известните архитекти в Ел Ей през първата половина на миналия век), в полите на Холивуд Хилс, признава, че външността й невинаги й е носила позитиви. Когато стартира актьорската си кариера, я късат на обезсърчаващо много кастинги, защото не съответства на ролята. „Бях на 25 например, но с този господарски блясък в очите, който се появяваше незнайно откъде, ставах за ролите на властни и самоуверени 45-годишни жени, разминаването беше пълно“ – разказва Холанд Тейлър. Има и други... „проблеми“. Въпреки че майка й и баща й са съответно художник и адвокат, Холанд трябва да работи, за да се издържа. Актрисата обаче винаги е имала отличен вкус. „Знаех точно как да похарча дори малкото си пари. Давах ги основно за добри обувки. Затова хората винаги си мислеха, че съм богата – никога никъде не се появявах с какви да е обувки“ – споделя тайната си изключителната мис Холанд Тейлър.

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
Nar
15 May 2016, 11:41

Юлия, извинявайте, но всеки път, когато се натъквам на коментари като вашия, се поздравявам сърдечно, че не съм религиозна. Нямам представа къде и как съзряхте комплексарщина в емпиричното заключение на авторката, но аз бих ви поздравила с нещо от "Тъй рече Заратустра" - "Никога не бих повярвал в бог, който не умее да танцува".
Танцувайте повече, Юлия. Животът е хубав.

1
Юлия
11 May 2016, 20:18

"Надяваме се, че 22-годишният вече Ангъс Джоунс е разбрал, че „Двама мъже и половина“ едва ли е покварил някого, но затова пък е разсмял милиони. Дали която и да било църква може да се похвали със същото?" - Целта на Църквата не е да разсмива. Силогизмът на авторката е неуместен и издава комплексарщина.

ТВОЯТ КОМЕНТАР