Форма и цвят

Мануела Панайотова 30 April 2016

Снимка: Мануела Панайотова

Часове ни делят от Великден - първият от големите празници на май, най-цветния, най-свежия, най-красивия месец в годината. Месец, в който усещането за лято добавя нов вкус към живота, добавя безгрижие и желание за споделено безсъние в топлите нощи. В тон с празничното настроение и подготовка ви предлагам няколко лесни и забавни идеи за декорация с цветни балони, парче дантела и абажури от хартия.

В латекса има закачка - той придава друга функция и на най-скучната форма, прави я отличима и модерна. С балони може да облечете стъклени чаши или бурканчета.

Ето как ги направих. Подготвих формите, които ще декорирам, и според големината им избрах балони (при тях също има размери). Преди да пристъпя към работа, надух леко балона, за да проверя дали е здрав. Отрязах част от отвора и разтеглих дупката, за да ,,облека формата. Внимателно изтеглих латекса и оформих, така че отворът да се пада встрани. Може да се ползват като декорация или като вазички.

Красиво и нежно стоят стъклени форми обвити в дантела. Те са много ефектни като свещници - светлината се процежда през плетеницата и хвърля дантелени сенки. За тяхната направа използвам рехава, по-еластична дантела, с която ги обвивам, отрязвам, събирам краищата и зашивам.

И още една идея за осветление - използвах хартиен лампион, продават ги във всички големи магазини за стоки за дома. Налепих по него всякакви по размери и цветове хартиени пеперуди (продават готови изрязани в хоби магазините). Той е много красив през деня, заради изобилието от цветове, а вечер светлината на крушката кара пеперудите по него да оживяват.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР