Моден блиц с Искра Георгиева

Художник, дизайнер, създател на бранда ISKRA

31 May 2016

елек Karen Millen обици и аксесоари за ръка Iskra

През 2012 г. Искра създава своята едноименна марка за бижута и открива авторска галерия Iskra Art Gallery. В картините си използва различни техники и похвати „... за да изразя идеята, емоцията или състоянието, което пресъздавам“, а разнообразните модели бижута изработва ръчно от висококачествени материали и кристали Swarovski. Един от най-важните моменти в кариерата й на дизайнер е участието й в световното изложение World Jewelry Facets (2013) за бижута на Swarovski в Париж: „Творението ми „Дива грация“ бе избрано и изложено в Сеул, Шанхай и Париж, редом до бижутата на Jean Paul Gaultier, Camila Klein, Dyrberg/Kern, Andy Farrow, Chan Luu и Erickson Beamon. Радвам се, че много хора оценяват моето изкуство, което намира своето място както в интериора, така и в модата. Голямо признание за мен е да видя произведенията си в притежание на известни личности като Рик Юн, Мария Шарапова, Алиша Кийс, Александра Стан, както и членовете на любимата ми група Depeche Mode и много български знаменитости. Главната ми цел е да изразявам себе си, да придавам живот на идеите си, да експериментирам с креативната си енергия.“

Вашият стил в три думи: Подвластен на емоциите… Непредсказуем е. Нося ниски обувки, но обожавам и високите токчета. Харесвам дрехи, които подчертават женствеността, а ежедневното ми облекло задължително трябва да е свободно и удобно. Така че с три думи: свободно, комфортно и женствено.

Ключовите моменти в стилистиката на новия сезон са… романтика, свежест, блясък и свобода в комбинацията на цветове и материи. И задължително – аксесоари и бижута.

Стилът ми е разнообразен, но не робува на етикети.
Вие самата ще инвестирате в… творчеството си.

Защото… това съм аз.

С удоволствие ще продължите да носите… маратонки.

Предметът от гардероба, който ви характеризира най-добре… са моите бижута!

И никога няма да ви видим облечена в… някоя дреха просто защото е маркова или попада в графа „топ тренд“. Стилът ми е разнообразен, но не робува на етикети.

Петте основни съставки на добрия стил са… усет, естетика, фантазия, смелост и характер.

Адмирирате жените, които… не се страхуват да бъдат себе си.

Дизайнерите, които следите с интерес... са тези, чиито идеи и изпълнение се превръщат в произведение на изкуството, защото за мен истинската мода е именно това. Възхищавам се на дизайнерите, които влагат ръчен труд.

Вдъхновението ви този сезон се нарича… кристалите, новите нюанси на цветовете, все по-завладяващи и привличащи погледа. Всеки отблясък и форма ме инспирира и с лекота превръщам моите проекти в реалност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР