Моден блиц с Биляна Kопоева

Дизайнер и създател на бранда „Огледалце, огледалце“

28 April 2016

топ Badoo къси панталонки Twin Set тренчкот BCBGMAXAZRIA брошка Огледалце, огледалце

Създава своята марка преди повече от две години заради интереса си към дизайна и модата като цяло, а в частност – заради личната си потребност от по-нестандартен и забавен стил на себеизразяване. „Започнах да правя бижута, които самата аз бих искала да нося – експресивни, смели, неподражаеми. Бижута акцент, а не допълнение към визията, предназначени за жени с ярка индивидуалност и позитивно излъчване. Работя с различни материали, но на този етап полимерната глина ми дава възможност да експериментирам с безкраен набор от цветове и форми. Щастлива съм, че успях да създам собствен разпознаваем стил, плод на вдъхновение, не на имитация. Това е важно, защото да бъдеш оригинален е едно от ключовите условия за успех. Личната ми мисия е да провокирам жените да бъдат по-смели, цветни и усмихнати, да не се притесняват да изразяват себе си. Нека променим поне това, което зависи от нас – така ще променим за добро и всичко останало“.

Вашият личен стил в три думи: Докато умувах над задачата да се погледна отстрани, Ваня Щерева се появи в прозорчето ми за съобщения. Почти на шега, като отчаян зов за помощ я помолих да ми помогне с отговора. „Незабравим, луксозен и смел“ бяха трите епитета, с които тя почти автоматично ме простреля. А после допълни: финес и тиха елегантност. След това ме предупреди, че не мога така да говоря за себе си.

Ключовите моменти в стилистиката на новия сезон са... женственост, постигната чрез хармоничен стилов еклектизъм между добрата стара класика и модерните акценти, съчетани с големи, смели и цветни бижута и аксесоари.

Личната ми мисия е да провокирам жените да бъдат по-смели, цветни и усмихнати, да не се притесняват да изразяват себе си.
Вие самата ще инвестирате в... качество и креативност.

Защото... съвременното консуматорско общество буквално се задушава, затрупано от свръхпроизводството на евтина, некачествена и безвкусна стока. Инстинктивно търси глътка свеж въздух и вдъхновение в антикварните мебели например, винтидж дрехите, както и в ръчно изработените дизайнерски бижута. Защото носят характер, качество и класа.

С удоволствие ще продължите да носите... собствените си бижута, любимите ми винтидж находки и разбира се – високи токчета!

Предметът от гардероба, който ви характеризира най-добре, е... правата тясна пола малко под коленете – pencil skirt.

И никога няма да ви видим облечена в... минималистичния и практичен скандинавски стил. Прекалено ми е студен и безизразен.

Петте основни съставки на добрия стил са: Усет за цвят и форма. Придържане към добрите класически модели. Запазване на женствеността в линията. Стилов еклектизъм. Чувство за мярка.

Адмирирате жените, които... са смели, креативни и позитивни. Дамите, за които да останат истински жени в този груб мъжки свят не е признак на слабост, а напротив. Жени в пълния смисъл на думата – и като визия, и като поведение.

Дизайнерите, които следите с интерес... стоят зад модните империи Gucci, D&G, Moschino, както и Vivienne Westwood, John Galliano и Jean Paul Gaultier. А от българските дизайнери – безкрайно талантливите момичета от Sassa Björg и KNAPP.

Вдъхновението ви този сезон се нарича... с омонимите на думата „цвят“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР