Лесно, вкусно и здравословно

Трицветно смути, приготвено с безценната помощ на бавната мачкаща сокоизстисквачка Philips Micro Masticating Juicer

Диана Шингарова 21 April 2016

Снимка: Диана Шингарова

Консумацията на плодове и зеленчуци е един от най-важните елементи на здравословния хранителен режим. А изцеждането на свежи домашни сокове е чудесен начин да ги включите в ежедневното си меню. По този начин получавате максимума от здравословните хранителни съставки по бърз и лесен начин.

Като кулинарен редактор на ЕVA имах уникалния шанс да тествам една от последните тенденции в областта на сокоизстисквачките - бавната мачкаща сокоизстисквачка Philips Micro Masticating Juicer HR1895/HR1897. Предимството при нея е, че изцежда 90% от сока, а освен това се почиства бързо и лесно, в което лично се убедих. В следващите седмици ще ви предложа няколко вкусни и бързи идеи не само за фрешове и смутита, но и за коктейли и студени супи.

Освен класическия сок от портокал за закуска, приготвих и любимото си трицветно смути от банан, киви и ягода. Не се изненадвайте, мачкащата сокоизстисквачка се справя с продукти, с които обикновените не могат. Може да направите фрешове от банан, авокадо, магданоз, спанак, диня, грозде, както и ядкови млека.

Опитайте първата от поредицата свежи и здравословни рецепти на ЕVA и Philips:

Смути ТРИКОЛЬОР (трицветно смути)

Това е една от любимите ми освежаващи и вкусни комбинации. За 2 чаши от тази богата и наситена с витамини комбинация ще ви трябват:

2 банана

4 кивита

20-ина ягоди

листенца мента или маточина за декорация­

Начин на приготвяне: Смелете първо бананите, после кивито и накрая ягодите. Оформете ясно разграничени цветови слоеве в прозрачна чаша. Листенца мента или маточина ще направят свeжото смути още по-привлекателно. Текстурата на смутито е фина, нежна и гладка и спокойно може да се пие със сламка като коктейл.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР