Спокойно, мама е до теб!

Кои звезди предпочитат да минат по червения килим с майките си, дори на топсъбитие като наградите "Оскар"

Ирина Иванова 10 April 2016

Снимка: getty images/guliver

Кой най-добре ще ти върже папийонката и ще ти изглади смокинга? На чие рамо ще поплачеш най-сладко, ако не вземеш статуетката? Кой ще те пази да не прекалиш с алкохола на афтърпартито и в никакъв случай (вероятно) няма да флиртува с най-добрия ти приятел? И кой на другия ден ще ти сервира закуска срещу махмурлук в леглото? Попитахме петима от най-готините холивудски мъже и те в един глас ни отговориха: Мама, разбира се! Така си и мислехме.

В ретроспектива ви показваме кои филмови богове се оказаха най-обикновени мамини синчета и предпочетоха да отидат на Оскар церемония с... истинската жена на живота си. Е, добре, някои от тях бяха и с жена си.

Брадли и мама Глория

Глория Кампано, майката на 41-годишния Брадли Купър, е италианка, а това значи много. Има и още обаче – блондинката на възраст 70+ e „джобен формат“ и май като характер никак не е скромна, търпелива и мълчалива. Попитайте топмодела Ирина Шейк, една от най-красивите жени в света и бивше гадже на Брадли. След като прекара миналата Коледа в компанията на любимия си и любимата му майка, рускинята реши, че бъдещите й житейски планове не включват Брадли Купър, колкото и да е красив, секси, талантлив, богат и синеок. „Майка му е неуравновесена“ – признала ужасената моделка пред свои приятели и зарязала холивудската звезда. Брадли май не е много нещастен. Нали мама е тук!

Джона и мама Шанън

Майката на 34-годишния актьор Джона Хил, който бе номиниран за Оскар през 2014 г. за поддържаща роля във „Вълкът от Уолстрийт“, държи друга линия на поведение, очевидно също ефикасна, защото синът й е неотлъчно до нея и често я взема със себе на светски събития. Шанън, която е дизайнер и художник по костюмите в киното, обича да говори за това какви пакости е правило нейното момче в детството си. Публично обаче. Във видеоклип, заснет като част от благотворителен проект под патронажа на Мишел Обама, няколко майки на известни личности разказват за детските лудории на звездите. Докато другите майки споделят само най-общо, че децата им са били палави или темпераментни, майката на Джона Хил охотно разказва как той наводнил основното училище, в което е учил, как е сядал на коленете й, докато е шофирала, и за нищо на света не е искал да се махне оттам и как я е докарвал до нервни кризи с лудориите си. В резултат все още нито една жена не се е осмелила да остане за по-дълго до този лош, лош, лош Джона. Браво, Шанън! Планът работи!

Джаред и мама Констанс

И зад този спечелен Оскар стои една силна майка. Когато Джаред Лето получи своята статуетка за ролята си в „Клубът на купувачите от Далас“, той посвети благодарствената си реч именно на своята майка и разказа как тя е отгледала него и брат му в хипи комуна, през какви трудности и приключения са преминали заедно и така нататък. На церемонията през 2014 г. 64-годишната днес Констанс Лето бе сред най-коментираните личности заради изискания си стил и класата, която излъчва. Синът й я нарече „вагабонд“ и й благодари, че го е научила да мечтае.  

Лео и мама Ирмелин

Тук положението е много сериозно. 41-годишният Леонардо ди Каприо ходи с майка си Ирмелин навсякъде – не само на Оскарите, но и на кино, в музеи... Папараци редовно ги снимат хванати за ръка из улиците. А на отминалия 14 февруари, когато се проведе и церемонията по връчването на наградите БАФТА, Лео посвети своята награда на майка си. Обясни, че точно на Свети Валентин тя празнува рожден ден и че той никога няма да забрави как тя е жертвала години наред всеки ден по три часа, за да го води до по-добро училище от тези, които са били наблизо, за да има той повече възможности. 73-годишната Ирмелин е с немско-руска кръв и много често изпълнява епизодични роли във филмите на сина си. За да прекарват повече време заедно, естествено.

Матю и мама Кей

Държим да ви разкажем за майката на Матю Макконъхи – Мери Катлийн Маккейб, която всички наричат просто Кей. По професия тя е детска учителка, но вкусът към шоуто просто тече във вените й. През 2011 г., три години преди синът й да я заведе на Оскар церемонията, а после и да й благодари от сцената със статуетка в ръка (за „Клубът на купувачите от Далас“), 68-годишната тогава Кей направи зрелищен пърформанс на премиерата на филма „Адвокатът с линкълна“, в който участва и Матю. Тя повдигна роклята си чак до ръба на бельото си и остави фотографите да снимат колкото си искат краката й. На една от снимките се вижда как другият й син, който също я съпровождаше на премиерата, си закрива очите. После мама Катлийн издаде автобиографична книга, озаглавена „Изумявам се от себе си“, в която разказа как мъжът й, бащата на звездата, е починал, докато са правили секс. На този фон съпругата на Матю Макконъхи, актрисата Камила Алвес, изглежда направо скучна. Въпреки това Матю постъпи като истински мъж и заведе и Камила на Оскарите. Все пак му е родила три деца.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР