Малко лукс, много удоволствие

Анета Дженева 24 March 2016

„Луксът не е обратното на мизерията. Луксът е обратното на вулгарността.” Тази знаменита сентенция на мадмоазел Шанел трябва често да бъде припомняна във време, когато за всичко се съди само по неговата парична стойност. Но луксът е и начин човек да си достави удоволствие без излишна показност. Ето моят списък на удоволствията, без които не мога и които правят деня ми усмихнат, интересен, прекрасен.

1. Моята незаменима кола Hyundai i30. Тя отговаря на моя характер - вярна ми е изцяло, спортна е като мен самата, елегантна е като мен (надявам се) и е супер отговорна. Като мен! Като казвам отговорна, имам предвид системата от 6 въздушни възглавници, които покриват всяко ъгълче от салона и множество обезопасяващи електронни устройства. Все пак с нея возя малкия си син до детската градина!Е, аз не съм икономична като нея, но все още никой не е измислил жена с 6 степенна трансмисия с двоен съединител за по-голяма икономичност.

2. Обожавам хайвер във всичките му форми. Дотолкова, че съм пристрастена и към крема си за лице с бял хайвер Glaciar White Caviar Hydra Pure Precaous Cream - зад това дълго название на любимия ми крем от Miriam Quevedo стои едно вълшебно средство за хидратация и подмладяване с швейцарска глетчерна вода, хиалуронова киселина, „драконова кръв”, био-серамиден комплекс, органични масла от баобаб и лайка, екстракт от памук и еделвайс. На отлична цена за крем с толкова безценни съставки. Прави кожата на лицето и деколтето нежна и свежа.

3. Обувките си с високи токчета, с които дори карам колата, толкова са удобни. От черен лак, с висок остър ток и издължена предна част с декорация на деколтето, толкова категорични и съвършени като форма, че дори и най-семплият аутфит изглежда много специален с тях. Какво още мога да кажа за тях? А да, те са на Baldinini, италианската компания, която вече сто години задава модата при обувките.

4. Един коктейл от време на време, за отскок във времето на удоволствието и почивката. За да направя това време много специално, често в къщи каня приятелите си и предлагам любимите си коктейли. Например коктейла Cointreau Fizz с коантро, лимон или портокал и газирана вода или тоник. Оригиналният портокалов ликьор Cointreau e ароматен и балансиран. Понякога в къщи правя и любимия коктейл на момичетата от „Сексът и градът” – Cosmopolitan – с коантро, водка, лимонов сок и сок от червена боровинка. А понякога - Metaxa Suntonic, коктейл от „петзвездния” коняк Metaxa с много лед, тоник и резен портокал. Мекотата на този коняк наистина ме разтапя и ми напомня за залезите над Средиземно море и уханието на портокалови горички.

5. Любимите ми маратонки Nike air force 1 flyknit, с които се чувствам комфортно навсякъде. Държат идеално ходилото и глезена, леки са почти наполовина от подобни високи модели маратонки, а материята наистина диша! Технологията flyknit означава не само лекота, но и специална подметка, върху която са работили технолози и дизайнери за максимална гъвкавост и подкрепа. Кожените елементи върху маратонката добавят онзи щрих на лукс, от който не съм готова да се откажа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР