Студена SHR епилация в Hill Clinic

29 February 2016

Лазерът използва меланина като проводник на енергията, за да достигне и унищожи космените фоликули. При SHR метода това става по-бавно, с натрупване, но е също толкова ефективен за трайно обезкосмяване. Много пациенти предпочитат SHR заради комфорта по време на процедурата и заради гарантирания резултат дори при много тъмна кожа и косми. Технологията позволява да се работи дори върху зона с тен. Главата на апарата е студена и това допълнително охлаждане превръща (за първи път) епилацията в приятна терапия.

Уредът, с който се извършва студена SHR епилация е Soprano ICE Alma Laser. Лазерната система Soprano дава възможност на лекаря да създава индивидуална програма за епилация за всеки отделен пациент в зависимост от неговия тип кожа и косми. Изборът е възможен благодарение на комбинацията между SHR – In-motion и HR-Stationary технологиите в една платформа. Преимуществото е и наличие на различни накрайници за епилиране и на големи, и на много малки зони като междувеждие, уши, зоната над горната устна и др.

Причината студената епилация да е толкова различна от останалите методи е третирането с пулсова светлина – голямо количество лазерна енергия, но с малък интензитет нагрява космения фоликул. SHR излъчва множество къси, нискоенергийнии светлинни импулси. Това постепенно и незабележимо за пациента повишава температурата. Наблюдава се премахване на широк спектър от цветни косми, които трудно се повлияват от традиционните лазери и IPL.

Другото му предимство е, че може да се прилага върху тъмен фототип кожа дори през летния сезон. Студената епилация въздейства плавно, постепенно и без болка. Тя премахва окосмяването по елегантен, но категоричен начин.

Разбира се, за трайно обезкосмена зона са необходими около 6 процедури, както и при останалите методи серията повторения е обусловена от характера на растеж на космите. При завършване на пълен курс ефектът „гладка, обезкосмена кожа“ се запазва за около 10 години при една поддържаща процедура годишно.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР