Речников запас

Понякога името е по-красноречиво от думите. Марките вплитат изкусно посланията си в него. Без съмнение, на прочетеното трябва да се вярва

Свобoда Сидерова 29 February 2016

Бъди желана Всяка от култовите „ябълки“ става бестселър. Обожават ги както млади момичета, така и зрели жени. Тайната Be Desired (1) на DKNY са скритите градини в Ню Йорк, примамващи с безкрайни вълнуващи възможности. На фона на ярката зеленина изпъкват сладко портокалово масло, тръпчив касис и освежаващи листа от виолетка. За енергичността на композицията отговаря грейпфрут, а за екзотиката – индийски жасмин и турска роза.

24-каратово злато По-обаятелна от един от най-желаните благородни метали, символ на разкоша и гламура, може да е единствено загорялата женска плът. Michael Kors илюстрира твърдението си с 24K Brilliant Gold (2). За добро или лошо, композицията не е от типа „кристалните пантофки на Пепеляшка“, а подхожда почти на всеки. Тя е по-скоро ненатрапчиво свежа (мандарина) и неустоимо женствена (цветни нотки и дървесна бленда).

Незаконно Подобно на забранен плод Illicit (3) на Jimmy Choo съблазнява. Разпалвайки любопитството, златистият еликсир си играе с чувствата. „Виновни“ са ободряващ джинджифил, флиртуващ с женствена роза и изискан жасмин. Преплетено с медено-амбров акорд и кадифен сантал, триото приглушава сладостта си и въвлича в атмосферата на абсолютно удоволствие.

Черно Обгръщащо в тайнственост и запазващо личността. Инкогнито. Мъжкият Ferre Black (4) на Gianfranco Ferre е посветен на предпочитания от дизайнера цвят, разпознаваем и базов, мъжествен и интересен. Изпълвайки въздуха с прохлада, грейпфрут и лавандула се разтичат и рисуват архитектурни линии. А те без да мислят, смело преливат в източно дуо от кориандър и кардамон. За фундамент на изисканата фантазия служат кедър и пачули.

Парфюмна вода Просто и ясно. Следата, която оставя след себе си L’Eau de Parfum II (5), ще ви помогне да откриете идеалния мъж. Традиционно за Korres, композицията е изтъкана от най-добрите съставки, които й придават обемно звучене. Подправъчно-цитрусовите нотки на бергамот, пипер и кардамон красиво лягат на ложе от скъп тютюн. Тайно прокрадваща се нежна ванилия се разтваря във влажно-землистите обятия на ветивер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР