Tоп 5 зимни барове у нас

Какво друго е зимата, освен време за ски или за срещи с приятели в някой добър бар?

Елка Влаховска 24 January 2016

Младите хора търсят модните rooftop барове заради панорамата, но класиците предпочитат онези места с характер, които едновременно предизвикват и с дизайнерски хрумвания, и със силно усещане за лично общуване. Кои са топ баровете на зима 2016 у нас?

София бар Спутник

Макар и неотдавна отворил врати, бар Спутник в парка „Заимов“ вече има своите верни клиенти – визуални артисти, дизайнери, журналисти и всички, за които Квартала е не само място, но и специален вид общуване.

Дизайнът е особено атрактивен, предполага го и наименованието на бара, но в истинска космическа одисея ще ви изпратят напитките и подходящото за целта настроение.

София The Cocktail bar

Както го гледахме не особено посещаван през лятото, така със застудяването барът до градинката на „Солунска“ се пръска по шевовете. Ясно е, че събира столичната бохема, която прекарва топлия сезон извън града – кой в по-екстремни занимания, кой под тентата на караваната. Особено подходящ за зимните дни там е коктейлът Old Fashion на основата на уиски. Опитайте, независимо от името, в момента е супер тренди.

София бар Caldo

На „Раковски“, до градинката Кристал, бар Caldo е мястото на верните приятели на уискито. Там може да опитате най-голямото разнообразие от златни напитки, сред които и от екзотични дестинации като Япония и Тайван. Ако имате желание да повишите уиски културата си, препоръчвам да се запишете на поне една от дегустационните вечери, в които експерти по много забавен и прелюбопитен начин ще ви разкажат легендите (нали знаете, че всяка дестилерия има легенда?) за всяка напитка, която разклащате в чашата гленкерн.

Варна Graffiti Cafe

Безспорно горещото място във Варна е Graffiti Cafe в хотел-галерия Grafit. Там по всяко време улавяте градския ритъм в един нережисиран филм. Най-дългата нощ е в петък, когато потъвате в модерната клубна култура с мощен диджей сет и изобилие от шотове. В събота Retro-but-not подсказва, че мястото е за всеки, който има добри спомени от телефоните с шайба, но не би пропуснал да си направи селфи с коктейл в ръка в отличеното с престижна награда за дизайн Graffiti Cafe. www.graffiti-cafe.com

снимка momistudio.com
 София бистро Салонъ

Новооткритото място е за хората с носталгия по духа на Стара София.

Не само че се намира на емблематично място – бул. „Мария Луиза“, където в началото на миналия век е подрънквал първият столичен трамвай, но и барът е с дизайн, който ни връща в онова време. Заслужава си да изпиете поне едно кафе там и да разгледате декора с фотоси от архива на lostbulgaria.com.

И без особени интелектуални напъни да тръгнете „по следите на изгубеното време“. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР