Късмет, Чарли!

„Смъртта е за глупаците”, обича да казва легендарният актьор

Ирина Иванова 20 January 2016

Снимка: getty images/guliver

Доскоро всеки мъж копнееше да живее като Чарли Шийн – пълчища жени, предимно плеймейтки, алкохол и дрога – по много, пари – десетки милиони. Слава. Скандали. Щедрост до небето

Известно е, че Чарли Шийн е давал хиляди долари – на ветераните от войните, за борба с различни заболявания, за футболни отбори, за бакшиши в заведения и на момичета на повикване, обслужвали зевсовото му либидо („Плати ми 30 хиляди за една нощ, при положение, че вземам между 5 и 7“, свидетелства една от тях). Да, Чарли Шийн може и да е паднал ангел, но със сигурност е щедър паднал ангел.

Омръзна ми да се преструвам, че съм обикновен, че съм като всички и че не съм шибана рок звезда от Марс
На кого обаче му стиска да е Чарли Шийн сега – със стигмата ХИВ позитивен, с усещането, че целият свят е нахлул в личното ти пространство и всъщност тайничко се радва, че най-после си получаваш заслуженото. Единствено на Чарли Шийн, разбира се.

Два месеца след 50-ия си рожден ден актьорът от легендарни филми като „Взвод“ и „Уолстрийт“, и от култовия ситком „Двама мъже и половина“, даде интервю за телевизионното шоу Today, в което, заеквайки, потвърди слуха, че е носител на ХИВ. Приличаше на разпит на подсъдимата скамейка. Правил ли си необезопасен секс, откакто си диагностициран? Казвал ли си на всички, с които си си лягал, че си ХИВ позитивен? А сега, след като заради лечението вирусът не е засечен в кръвта ти, ще правиш ли необезопасен секс? И лекарят на звездата е там, и той потвърждава, доказва. Чарли Шийн примигва, кима с глава като ученик и продължава да заеква. Актьорът призна, че е бил изнудван в продължение на четири години, откакто е поставена диагнозата и че е дал милиони, за да бъде запазена тайната му. „Хората си мислят, че се къпя в пари, но аз все пак имам четири деца...“, измънква Чарли. 

с третата си съпруга Брук Мюлер
 Откакто стана ясно, че с хонорара си от 2 млн. долара на епизод за „Двама мъже и половина“ той е най-високоплатената телевизионна звезда на всички времена, няма човек под слънцето, който да не му брои парите. В „Двама мъже и половина“ Шийн играе себе си – богатият чичо Чарли, който има всичко и не е изкушен от никакви форми на духовен живот. Има луксозен дом на брега на океана, коли, пари, жени, купони, и... само два проблема. Всъщност един и половина – брат му, вечният неудачник, и племенникът, типичното дебело американско хлапе с разведени родители.

Самият Чарли Шийн винаги е имал голям проблем с неудачниците, с които светът е пълен. „Омръзна ми да се преструвам, че съм обикновен, че съм като всички и че не съм шибана рок звезда от Марс“, казва в интервю Шийн. Никой не може да се сети кога точно той се е преструвал, че е обикновен. Всички го познават именно като „Магьосникът от Марс“ или като „Машината“. Син на голямата холивудска звезда Мартин Шийн, израснал по снимачните площадки, Чарли опитва първата си цигара марихуана на 11. Случва се скоро след като баща му премества цялото си семейство във Филипините, където се снима във филма на Копола „Апокалипсис сега“. Снимките са изключително тежки, истинска лудост. Един ден Шийн старши получава сърдечен удар пред камерата. Месеците, прекарани във Филипините, се запечатват в съзнанието на Чарли завинаги (тогава той все още носи рожденото си име Карлос Естевес – кръстен така, защото баща му е наполовина испанец; известният актьор Емилио Естевес е роден брат на Чарли).

На 15 поръчва първата си проститутка (с кредитната карта на баща си). На 17 е изхвърлен от училище, а на 20 се снима в първия си филм и произнася първата си реплика: „Наркотици“. После се снима във „Взвод“ и в „Уолстрийт“ на Оливър Стоун, които го правят звезда. Стоун му обещава и главната роля в „Роден на 4 юли“, но после дава ролята на Том Круз. Шийн изживява първия си шок. Заради филма той отказва няколко предложения и изведнъж, след като е завъртял колелото на успеха, се оказва безработен. На 25 вече се друса интравенозно и тогава за пръв път влиза в клиника. Преди да тръгне обаче, прострелва годеницата си Кели Престън в крака (после и двамата заявяват, че е станало случайно) и я напуска заради порнозвездата Джинджър Лин. На Шийн често му се случва „случайно“ да удря главата на някоя от „годениците“ си в стената. После, след като го осъдят за огромни суми, момичетата бързо се възстановяват от тежките психологически и физически травми. Оказва се обаче, че няма клиника на света, която да помогне на Чарли Шийн. „Какво си мислите? Че „Анонимните алкохолици“ ще ме излекуват? Аз не съм анонимен“, с типичното си презрение към „плебса“ заявява Шийн. В един момент обаче нещата излизат извън контрол и Чарли не може да изпълзи от дупката.

 

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР