Made in Mexico

Пищно облечено в цветове и ритуали, Мексико винаги ще бъде еволюираща инспирация за модния подиум, преплитайки увлеченията към идеалистични дестинации и художествени изкуства. Tози сезон акцентът е върху последните – с емоционалния реализъм на Джорджия О’Кийфи и горчивата страст на Фрида Кало

08 December 2015

;

Горяща от болка и страст, Фрида Кало превръща самата себе си в изкуство. Взискателна към емоциите, попиващи в платната й, тя е и крайно сериозна към конструирането на имиджа си, символизиращ страната й. Разкошните цветове, традиционните бродерии и ярките венци от рози са само повърхността на замисъла й. Извън тях всеки детайл от гардероба й е внимателно селектиран реверанс към мексиканската култура – високо оценен от дизайнерите и този сезон. Елементи от вдъхновенията й прозират с бохемската закачливост в колекциите на Burberry Prorsum и Anna Sui, фолк мотивите и текстурите в моделите на Erdem, Sacai и Michael Kors, свободните кройки на Chloe, изящните декорации на Dolce&Gabbana и Givenchy.

 

Хладна и дисциплинирана, Джорджия О’Кийфи е омагьосана безвъзвратно от пейзажите на Ню Мексико още с първото си стъпване сред менящите се цветове на пустинята. Рисува отново и отново една и съща гледка, отброявайки с магични нюанси хода на времето. А самата тя остава сякаш непокътната от ритъма му: черна престилка, бяла риза, черна широкопола шапка. „Искам да дам този свят на някой друг“, казва Джорджия. И тази есен Hermes, The Row и Celine си припомниха желанието й чрез дистанцираната елегантност на своите семпли черни рокли-ризи, дискретни спретнати детайли и лекотата на очевидното удобство.

ТВОЯТ КОМЕНТАР