Искате ли да правите любов с мен?

Определено ароматите са предизвикателство. Те са тези, които продължават момента хикс от романа за една нощ до логичния завършек „не мога без теб“

Свобoда Сидерова 17 December 2015

Историята на порока и чувствеността е Моника Белучи. Сама в леглото, тя се изтяга доволно като котка, спомняйки си събитията от предишната нощ.

Снимка: Фредерик Мейлан, 1990 г.

Voulez-vous coucher avec moi By Kilian

Героинята на By Kilian поставя въпроса ребром. И не търпи отрицателен отговор. Освен предложение, думите „вуле ву куше авек моа“ са и припев на песента Lady Marmalade. Така че за смисъла на посланието – сексуален намек или будоарна игривост, можем само да спорим. Инструментът за съблазняване включва: тубероза (когато стане дума за плътски радости, тя е първа в списъка), българска роза и иланг-иланг. Престорената им невинност се разтваря в горчивата сладост на кедър и ванилия. Ретро звученето на упоителния ансамбъл може да се сравни с дантелено бельо, целувки в лавандулово, чаша искрящо шампанско в някое заведение на площад La Madeleine...



Place Vendome White Gold на Boucheron

Продължение на одата за парижкия площад „Вандом“, посветено на блясъка на бялото злато. Подобен на светлината, която зимното слънце хвърля върху заскрежения паваж и бутика на ювелирната къща. Също като скъпоценност съдържанието на флакона не оставя никого равнодушен. Свежите пръски на круша и бергамот преминават в изразителен акцент на розов пипер. Ефирни листенца на жасмин самбак и бял божур се преплитат с жизнерадостно звучене на нар.



La Belle et l`Ocelot на Salvador Dali

Прекрасна новост за колекционерите на необичайни флакони. В концепцията на дизайна явно е замесен оцелотът Бабу, така обичан от Салвадор Дали. Също като дивата котка, ароматът е женствен, грациозен и непредсказуем. Притежателката му живее според инстинктите си. Горко на този, който ограничи свободата й. В меките кадифени лапички (розова коприна, жасмин) се крият остри нокти (давана, зърна на тонка, бензоин), готови да бъдат пуснати в действие.

 

Cara Mia на Aigner

Все още търсите истинската любов. Също както се пее в песента „Скъпа моя“ на Baccara, ароматът дава възможност да отдадете назаем своето сърце отново утре в очакване някой да реши, че очите и усмивката ви са уникални. Няма да ви е трудно. Докато ирис и жасмин кокетират, оптимистични цитруси и сочна праскова, уравновесени от черен пипер и кориандър, водят умело любовната игра, без да нарушават крехкото очарование на съединяването на две сърца.   

 


Must de Cartier Gold на Cartier

Един от законодателите на бижутерийното и парфюмерийно изкуство анонсира новото си творение като скъпоценна хармония. Достатъчно близка до оригинала – за влюбените в него, но и различна – за модерно звучене. Доминиращите нотки на жасмин и колоритните на османтус са не само ултраженствени, но и разтърсващо чувствени. Богатите пулсации на цветната хармония са омекотени от намачкани листа, където свежестта на галбанум е на преден план.  

 

Rose Amazone на Hermes

Марката периодично нищи темата за амазонките. Митичният образ зад оригинала е на еманципирана жена, която иска да постигне абсолютна свобода напълно в тон с духа на 70-те, когато е създаден ароматът. Конски галоп и вятър в косата диктуват темпото за днешната амазонка. Чувството на еуфория илюстрират цитруси, цариградско грозде, малини и къпини. Смело и силно, но същевременно женствено. Вие сте господарката на света.  

 

Rose Radiant Gold на Michael Kors

Част от поредната The Gold Fragrance Collection, ароматът е химн на любовта на дизайнера към ослепителното сияние на златото, символ не само на разкош и гламур, но и на целуната от слънцето кожа. Множеството разнообразни и дразнещи небцето плодови нюанси, ласкавият облак от елегантни цветни тонове и чаровната мекота на тръпчив мускус интригуват и хипнотизират още при първо вдишване. Почувствахте ли се жена за един милион долара?
 


Dahlia Divin EDT на Givenchy

Новата версия не скрива божествения си произход. Той е кодиран в името. Ароматният воал от светлина е роден от съюза на червен портокал и бяла праскова. Логично цветът на амброзията е деликатен като изгрев над Олимп. Нюанса поддържат листенца розов жасмин в сърцето и нежна база от сантал. Гърлото на флакона краси нишка от розово злато по аналог с тоалетите висша мода на Рикардо Тиши. Must have за онези, които предпочитат аромакутюр.


Jasmin-Immortelle-Neroli на L’Occitane

Ароматът е резултат на отдавнашното приятелство между Оливие Босан, основател на марката, и Пиер Ерме, известен като Пикасо на сладкарското изкуство. „Контрастите са сходства“, твърди „носът“ с дарба към вкусове. Доказателство е необикновеният микс от жасмин, безсмъртниче и нероли. Три сродни души от острова на красотата Корсика, които се дразнят помежду си със своите нежни и огнени настроения, ефирната си красота и чувствено богатство.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР