Можем ли – ти и аз, да спасим тигрите и орангутаните?

През следващите десетилетия те най-вероятно ще изчезнат. Можем ли да го предотвратим и как - вижте филма „Докато не са изчезнали“

eva.bg 01 December 2015

Знаете ли, че в следващите 100 години светът може да изгуби 50% от всички познати на човека животни. През изминалия век 90% от гепардите и 97% от тигрите са изчезнали. В следващите десетилетия най-вероятно ще удари сетният час за морските костенурки, леопардите, носорозите и орангутаните.

Тези и още разтърсващи факти ще оживеят в лентата на носителя на Оскар за филма „Заливът“ Луи Психойос „Докато не са изчезнали“. Световната му премиера по Discovery Channel ще достигне до зрителите в 220 страни на 2 декември, у нас излъчването ще бъде от 21 ч.

Психойос събира екип от артисти и активисти в операция под прикритие, за да разкрие света на застрашените видове и опитите за спасяването им. Обикаляйки целия свят, екипът му прониква в едни от най-опасните черни пазари и, използвайки високи технологии, документира връзката между въглеродните емисии и смъртта на животните.

С премиерата на „Докато не са изчезнали“ Discovery Communications започва глобална кампания за опазването на животинските видове, обединена под хаштага #StartWith1Thing. Целта на #StartWith1Thing е да обедини света, залагайки на това, че една малка промяна в начина ни на живот може да има големи ползи за застрашените видове. Четирите сфери, в които може да се действа, са: борба срещу продажбата на диви животни, намаляването на въглеродните емисии чрез използване на „зелена енергия” или транспорт, подкрепата на зелени каузи и консумирането на по-малко месо.

Зрителите ще имат възможност да намерят вдъхновение за тяхното „1 нещо”, което могат да направят за каузата, като посетят секцията на #StartWith1Thing на сайта www.racingextinction.com. Всеки може да избира между различни малки стъпки на ежедневна, седмична и месечна база и да следи прогреса си заедно със света посредством социалните медии.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР