Красимир и Веселин Ранкови - братство, белязано с болка от обич

Братски двойки „играят“ себе си отпреди двайсет и повече години, пресъздавайки стари свои детски снимки

Ваня Шекерова 23 August 2015

Забавлявайки се с една все по-разширяваща се тенденция хора да възпроизвеждат, или както е модерно да се казва – да римейкват свои детски снимки, решихме да поставим няколко двойки братя на изпитание – да се върнат в смешните кадри отпреди повече от двайсет години. Да пресъздадат атмосферата, настроението, дори физиономиите на онези хлапета, които са били някога.

Представяме ви Красимир и Веселин Ранкови.

Познати са ни от киното – Красимир Ранков е постоянен участник в хитовите телевизионни сериали – като почнем от „Дунав мост“, и свършим със „Стъклен дом“ и „Етажна собственост“. Доц. Веселин Ранков е повече глас зад кадър – озвучавал е „Алф“, „Мистър Бийн“, „Смахнатият професор“ ... Преподава актьорско майсторство в НАТФИЗ.

Красимир, по-големият брат. Дори и на детската снимка, на която доцентът в качеството си на бебе е седнал в скута му, пак е по-големият и по възраст, и на килограми. Разликата им е осем години. Братчето си Краси посрещнал с радост, но тази радост е белязала челото му.

Пратили го на село (двамата са родом от Балчик) и като го прибрали, му казали, че има братче. Той така се зарадвал, че оскубал и раздал на минувачите всички цъфнали в лехата пред къщата им зюмбюли. Ала баба му, станала свидетел на това масово унищожение на цветя, се разсърдила, развикала се и дори запратила по щастливия батко бастуна си. Прицелила се в краката му, но тъй като той приклекнал, го уцелила право в десятката – в челото.

Любовта между двамата Ранкови е белязала с истински белег и по-малкия, разликата във възрастта им сега като че ли въобще не личи. Връщайки се в отпуск от казармата, Красимир – яко момче със спортни успехи и съответстващите им сила и мощ, така прегърнал брат си, че оня припаднал. И досега показва как е вдлъбната гръдната му кост от здравата братска прегръдка.

Големият е голям и затова, че е бозал година и половина. После майка му се разболяла от туберкулоза и чак след осем години се осмелила да роди второто си дете – кръстили го на дядото по бащина линия, Васил. Сега най-малката дъщеря на преподавателя по актьорско майсторство в НАТФИЗ доц. Веселин Ранков, четвъртата му поред наследница, носи същото име – Василена. А Красимир – просто си го измислили родителите им.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР