В дома на Марта Стюарт

eva.bg 16 July 2015

Иконата на американските домакини Марта Стюарт живее в дом, за който могат да мечтаят много хора, не само, защото имението е огромно, луксозно и красиво. То всъщност е малък къс от историята.

Построено е през 1925 година за Едсел Форд (единствен син на автомобилния магнат Хенри Форд) и съпругата му Елеонор. Имението се казва Skylands, простира се върху 63 акра, намира се в Мейн и двамата съпрузи го използвали като своя лятна резиденция. След смъртта на Елеонор през 1980 децата им го продават на друго семейство, чиято самоличност не е ясна, но от тях медийната императрица Марта Стюарт го купува през 1997 година. Очевидно не са го използвали особено, защото го продават на Стюарт с цялата покъщнина, още от времето на Форд. По лавиците все още стоят сребърните, порцеланови и китайски прибори, сервизи и сувенири на Елеонор.

„Не трябваше да купувам дори една чиния. Продадоха ми имението с всичко в него“, разкрива Марта Стюарт пред списание Architectural Digest, за които отвори вратите на своя дом. И тв водещата се е постарала да не разрушава духа му, внасяйки излишен модернизъм. Преработила само задната част на огромната къща, която навремето била предназначена за обслужващия персонал и семейство Форд изобщо не припарвали там. „Понеже аз нямам прислуга, трябваше да оползотворя тези помещения“, разкрива Стюарт.

Разходете се из имението, което в момента е лятно убежище за водещата. През юли и август тя е в Skylands, както и всеки свободен уикенд през останалата част от годината.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР