Виртуозните братя Зайранови: Време за момичета ли? Не!

Александър е на 13, Мартин – на 16 години. Впечатляващи виртуозни млади цигулари

eva.bg 04 July 2015

Снимка: inlife.bg

По думите им най-големите им постижения досега са Голямата награда на фондацията „Стоян Камбарев“ за полет в изкуството, която спечелиха тази година, и класирането им сред първите в конкурса Eurasia’2013 в Токио.

Момчетата от Варна са лауреати и на световни конкурси по цигулка в Австрия, Италия, България и Румъния. Били са солисти в турнето на „Музика под звездите“ на Fortissimo fest, солисти на Софийската филхармония и Софийския фестивален оркестър, на филхармониите в различни градове у нас.

Александър свири на цигулка, изработена от словенския лютиер Вилим Демшар, Мартин – на цигулка – копие от 2007 г. на „Гуарнери дел Джезу“ от японския лютиер Риц Ивата. Репетират по 5 часа всекидневно и целогодишно без петте дни, в които са на почивка на палатки в планината. Карат ски, колела, плуват. Слушат рок и метъл, обожават Metallica, Manowar, Rаmmstein и Iron Maiden.

Голямата им мечта е да приличат на своя професор Марио Хусен (двамата са младши студенти в класа му по цигулка в НБУ), който свири по големите световни сцени, и да правят хората щастливи с музиката си.

Мислят ли за момичета, имат ли време за тях? Възкликват: „Какво? Не!“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР