„Смешници“ до доказване на противното

Стендъп комедията е сценичен жанр, при който един човек – професионален или непрофесионален комик – излиза на сцената и разказва смешни истории без помощта на декори, костюми и прочее. В родината си Великобритания стендъп комедията съществува от XVIII век

eva.bg 24 June 2015

От ляво на дясно: Ники, Краси, Диди, Боби (коленичилият), Боги Бейков, Тодор

Снимка: Светослав Караджов

В България, ако не броим творчеството на Шкумбата, Венци Мартинов, Иван Балсамаджиев и други знайни и незнайни хора, които по социалистическо време записваха смешките си на аудиокасети и ги разпространяваха от ръка на ръка, това сценично изкуство „каца“ досущ като НЛО горе-долу през 2010 г.

Приблизително по това време е създадена първата българска група за авторски стендъп „Смешници“, част от която ви представяме сега. Това е свободен „катун“, както се наричат те, от около 10 активни и 20 начинаещи комици, които правят своите шоута два-три пъти месечно в различни столични заведения, като най-любимо им е „Студио 5“ в НДК. Другите са „Бар Зар“, „Бар Дак“ и „Бар Бар“.

В групата има цели две жени, което не е никак малко при положение, че само 5% от стендъп артистите в света са жени, така че в това отношение сме добре.

Ако отидете на някое от шоутата им, ще ви направят вечерта. За да разберете кога и къде имат участия, потърсете ги във фейсбук – „Stand Up комедия с група „Смешници“.

Кои са:

Боби е много висок, малко меланхоличен и за разлика от другите се старае поне от време на време да бъде леко сериозен. Леко. Другите го определят като „майката, бащата и мрънкащия вуйчо на групата“.

Боби: Всеки мъж става комик с идеята, че ще излиза на сцената и ще впечатлява по този начин жените. Не е за пари, не е за слава... (Ники: Говори за себе си.) За жени е.

Ники: Боби излиза и директно си казва, че не е правил секс от три години с надеждата някой най-после да му пусне.

EVA: И какво стана, Боби, като каза, че не си правил секс три години?

Ники: Нищо. Скоро ще станат четири.

Боби: Истината е пет или шест седмици, но това е скучна цифра.

Ники: А платеният секс броиш ли го?

Тодор: Той на него разчита, бе.

Ники е в групата от година и половина. С Боби работили в рекламна агенция, докато не започнали един по един да ги уволняват. „Пеехме си „Аз нямам шеф“ на Део и шефът ни не успя да го приеме с чувство за хумор“.

Боби разбрал, че Ники няма да пребъде в рекламната агенция и го поканил в групата. „Излязох няколко пъти на сцена, не ме изпъдиха веднага“, казва той.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР