Бронзова епоха

Антипод на nude макиажа е здравословният бронзов блясък, познат повече като целуната от слънцето кожа

Свобoда Сидерова 01 July 2015

Michael Kors

Завършващите гимназия или университет, както и почитателките на нощни клубове, внимание! Не е важно дали ще можете за кратко да отскочите до някой средиземноморски остров. Макар моментът да е ключов, по-важно е да изглеждате така, все едно се връщате от почивка (не от солариум). Забравете визията в стил кукла Барби от Малибу.

За правдоподобен фалшив тен без петна бронзантът се смесва или с полупрозрачна пудра, или с руж и се нанася на цялото лице, а не само на изпъкналите части както досега. Пример за добър баланс са Ralph Lauren, Jeremy Scott, BCBG Max Azria… Макар и все по-рядко, на подиума се мяркат и скулптирани скули а ла Ким Кардашиян (Balmain, Thakoon).

Както всяка година в ход е инициативата sun kissed. За Too Face бронзирането никога не е било толкова... вкусно. Вие се наслаждавате на упадъчния аромат на тъмен шоколад, а кожата – на антиоксидантите в съдържащото се какао на прах.

Тайната на успеха на Diorskin Nude Air Tan е витализирана кожа (сладък портокал, витамини и минерали) и „дишаща“ формула, която създава щит срещу околната среда и намалява с 52% абсорбирането на вредни частици. Козовете на Make Up For Ever са тен без прахообразен ефект и водоустойчива формула. Chanel отново сюрпризира с камелия. Любимото цвете на госпожица Коко този път е върху озаряваща пудра, бронзова „сестра“ на хайлайтъра от зимната колекция. Estee Lauder предлага total sun look, спестявайки търсенето на подходящ макиаж за очите.

Освен универсалния бронзиращ цвят в палитрата Bronze Goddess Shimmering Nudes ще откриете три нюанса сенки. С кремообразния хайлайтър стик, пак на същата марка, може да озарите кожата с лек цветен воал или да скулптирате скулите. Специалитетът на Guerlain е пудра от колекцията Terracotta с два нюанса за стопляне на тена и придаване на отпочинал вид. Предлага се във варианти за блондинки (вторият цвят е розово) и брюнетки (прасковено).

Том Пешу, топгримьор, за Ralph Lauren:

Нанесете микса от бронзант и руж хоризонтално през центъра на лицето. Т. е. от едната скула през средата на носа до другата.

 

 

 

Карим Рахман, световен дизайнер грим на L’Orеal Paris:

Заменете ружа с матов бронзант. Нанесете с широка четка от ъгълчето на устата до меката част на ухото и разнесете.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР