Шапкаря и Кармен

Семплите прически, или bedhead, т. е. липса на видими такива, придобиват ново звучене благодарение на аксесоарите за коса

Свобoда Сидерова 02 June 2015

Умствено разстройство, но не по Луис Карол

„Полудявам ли? Алиса: Страхувам се, че да, но ще ти издам една тайна – за любителките на Странните Шапки (главните букви подчертават мащабите на тренда) сезонът е истински подарък.“ Ако ви се иска нещо в стила на небезизвестния обитател на Огледалния свят, не пропускайте футуристичните  предложения с хипертрофирани размери на Donna Karan.

В тройката на най-популярните шапки са и историческите. Тези на мускетарите и пиратите са първообраз на творенията на Vivienne Westwood Red Label и JPG. Vivienne Westwood се отплесва и на тема нощно боне. Безспорно призът за екстравагантност отива при Thom Browne. Какво от това, че шапките му приличат повече на костюм с воалетка и кухи конструкции от тел? 

Фамилни скъпоценности

Друга отличителна черта на Dolce&Gabbana са позлатата и блясъкът. Гребените, украшенията и короните, съчетани с винени устни, не само заявяват принадлежност към елита без лъжлива скромност, но и призовават да ги премерите в най-скоро време. Фешън интерпретацията на Bora Aksu – впечатляваща „огърлица“ от едри камъни и позлатени детайли, кореспондира с романтичните дантелени рокли. Bottega Veneta също се отчита с метална тиара, обсипана с цветчета от полускъпоценни камъни. 

С тъмночервена роза ти ме закичи  

Макар популярните от близкото минало диадеми с цветя да отстъпват позиции, все още може да ги срещнете на подиума. Marchesa създава великолепно творение от пера в пастелни нюанси и кристали, призвано да увековечи пуснатата коса в бохо стил. Dolce&Gabbana възражда традицията прическата да се украсява със свежи цветя. От съвременната Кармен с боднати в ниския испански кок рози и карамфили струи сексапил и изящество. И никой не може да си отиде от нея, както се пее в популярната песен. 

Никакво мошеничество, само ловкост на ръцете

Художествения безпорядък на главата е призвано да украси чудатото кожено цвете на Fendi, чиято форма наподобява... опашка на крокодил. Синият цвят на детайлите повтаря този на очната линия, също от кожа. Тривиалната конска опашка Pamella Roland освежава с ластик в балетно розово, кореспондиращо с тоалета. (Подобна идея би ужасила Кари Брадшоу от времето на 6-и сезон, не мислите ли?)

Отделно внимание заслужава кралят на текстилните изделия – шалът. Увит около кока на балерина (Missoni), e практичен вариант, нелишен от изисканост. Завързан под брадичката (Moschino), е непретенциозен, но с намек за разкош. Hussein Chalayan усилва ефекта му с помощта на... очила. Интересен look в стил неомодерн предлага и Bibhu Mohapatra.

Нашите предложения:

1. Ако предпочитате елегантния стил и сте малко над 25, то over size шапката с широка висяща периферия на Rebecca Minkoff е за вас

 

 

 

 

2. Какво е общото между бейзболката и фуражката? Правилно, козирката. Chanel фантазира на тема уличен глемър 

 

 

 

 

3. John Galliano взема за основа панамата и добавя щипка ексцентричност. В резултат се получава абсолютно нова форма 

 

 

 

 

4. Tibi префасонира мъжкия фасон, като смесва африкански стил с азиатски. Резултатът е висока форма и лека материя

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР