Лен за лениво лято

Семейната компания yamabahari предлага онлайн невероятни плажни кърпи от лен

Елка Влаховска 06 May 2015

Снимка: Минко Минев

И плажните кърпи могат да имат оригинална модна концепция – да бъдат с дизайн, авторска кройка и да са от 100% лен. Това е доста смела и креативна идея на Силвия и Константин Вълкови. Семейството четири месеца проучва възможностите да предложи нов продукт с изключително качество и удобство за летните месеци.

Мечтата им се сбъдва и в сайта yamabahari.com те представят първата ленена кърпа по техен дизайн, направена в Литва. Тя не е обикновена плажна кърпа, а красив и функционален аксесоар. При изработването й е помислено за удобен джоб, който може да побере списание, карта за хотел, мобилен телефон, ключове, за да не се губят на плажа. Към всяка кърпа има и елегантна водонепромокаема чанта, в която да я прибираш заедно с мокрите бански.

Голямото практично предимство на кърпите от лен на yamabahari е, че те абсорбират по-бързо влагата от памучните, изсъхват много по-лесно и са леки. Вдъхновени от скорошни пътувания до Исландия и Занзибар, Силвия и Константин решават да наричат продуктите си с имена на птици. Първата ленена кърпа е The Puffin - птица, която се среща в Исландия, има яркооцветена човка и самоуверена комична походка.

Следващата кърпа на yamabahari е по дизайн на талантливата Мила Лозанова, илюстратор и художник. Кърпите на компанията и други интересни авторски оригинални продукти, както и интервюта с креативни световни дизайнери, може да откриете на www.yamabahari.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР