На спа в Испания, Италия и Швейцария

Три дестинации, три избора за освежаване и откъсване от ежедневния стрес

Елка Влаховска 25 April 2015

Omm Hotel, Барселона

Снимка: Пресофис на хотелите

Capri Palace Hotel and Spa, Капри, Италия

Този хотел на магичния италиански остров примамва с две интересни неща. Едното е възможността човек да се отдаде на вкусна средиземноморска диета и да свали килограми. А другото е да се включи в т. нар. Leg School (училище за крака). „Класната стая“ е спа центърът, а уроците – серия от процедури, фокусирани изцяло върху здравето и красотата на краката.

Сред тях са приложението на лечебна кал за стягане, терапията срещу разширени вени, освежаващият ритуал на „газене“ във вода, обогатена с екстракти от плодове, с минерали и с извлек от морски водорасли. След зимна ваканция и обновяване хотелът отваря на 20 април. www.capripalace.com

Omm Hotel, Барселона

За истинските фенове на модерния дизайн е хотел Omm в Барселона с изглед от бара на покрива към емблематичната Casa Mila на Гауди. Тук си заслужава нощувката да бъде част от пакета Spasiomm Sensation, който включва здравословна закуска с природни продукти, лек обяд с четиристепенно меню, шиацу масаж и специален ароматерапевтичен масаж за баланс на тялото и ума.

В добавка са топлият басейн, сауната, хидромасажът и приключенските душове в спа зоната на хотела.www.hotelomm.es

Grand Resort Bad Ragaz, Швейцария

Тежката артилерия на лечебните спа процедури е на час път от Цюрих и се състои от два импозантни на вид хотела с луксозен спа център. Чистият въздух, алпийските гледки и ромонът на реката помагат за уелнес ефекта на мястото. На разположение тук е лекарят, главен консултант на олимпийските спортисти на Швейцария.

Затова и голяма част от терапиите са ориентирани към възстановяване и лечение на спортни травми. Актуална за дамите е специалната програма „Детокс“ под стриктно медицинско наблюдение и съпътстващите я масажи с билкови масла и спа процедури с лековита термална вода.
www.resortragaz.ch

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР