Празнувайте SWAN Day с Бьорк

eva.bg 27 March 2015

28 март е Международен ден на жените в изкуствата SWAN Day (Support Women in Arts Now Day). Празникът е изключително популярен на Запад и отвъд Океана. Сред посланиците на SWAN Day са актрисата от „Анатомията на Грей” Сандра Оу и певицата Бьорк, която след като се обвърза с инициативата, се появява с емблематичната рокля-лебед на церемонията по връчването на Оскарите през 2009 г. (swan на английски е лебед).
България се включва за пети пореден път в отбелязването на този ден със специален SWAN Festival. Той се организира от Фондация „Арт Нова” и фирмата за отдаване на изкуство под наем „Art Rental” с подкрепата на WomenArts - SWAN Day – най-голямата организация на жените в изкуството.
Домакин на SWAN Festival-а тази година е Mall of Sofia, където на 28 март ще бъде открита изложба на картини, нарисувани от дами. Може да ги видите на етаж +1 от до 15 април.
Междувременно в пространството на Towers Gallery (в сградата на Sopharma Business Towers, на ул. „Лъчезар Станчев” 5) до 28 март включително тече своеобразен базар - SWAN Art Fair, в рамките на който може да разгледате и закупите ръчно изработени от жени уникати от всякакъв вид - сувенири, бижута, храни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР