Тайните фантазии на Ернестина Шинова

Разкрива ги тя в постановката „Любовна афера“

Ваня Шекерова 15 March 2015

Космат мъж, групово изнасилване от потни шофьори, или просто секс в мисионерска поза с непознат, на когото дори и не знае името... Разкрива ги тя в постановката „Любовна афера“, на чиято премиера в кукления театър съпругът й Андрей Слабаков не дойде. После разбрах, че той нямал психика да издържа на премиери, по принцип. А не защото се боял жена му да не се изложи в ролята, изпълнявана от култовата френска актриса Натали Бай във филма на Фредерик Фонтейн „Порнографска връзка“ през 1999.

А тя, Ернестина, не само не се изложи, а обра цялото внимание на публиката, буквално го отля от партньора си Димитър Баненкин с искреността, с която изигра жена като мен, като теб, като всички нас от поколението, прекрачило в XXI век с нарастващата си самота, нерешителност, страх. Страх да се разкрием, страх да не станем смешни, да не изглеждаме слаби, да не бъдем наранени... Но колкото и да ни е страх нас, жените, два пъти повече ги е страх мъжете. Наистина ли когато една жена първа се осмели да се обясни в любов, да признае, че иска да остане с един мъж, да заживее с него, да остарее с него, да носи заедно с него изкуствено чене, той приема това като знак, че трябва да спрат дотук? И защо по дяволите, той смята, че това е нейното решение, което той покорно трябва да приеме и да изкаже на глас! Без много-много да му мисли, или ако мисли, то да е непременно за това, че тя иска така.

Ето, че успях да се ядосам, което означава, че историята, разказана от сцената, съм приела като своя, преживявам я и я препоръчвам – следващите дати, на които се играе постановката под режисурата на Елин Рахнев в Кукления театър, са 19 и 26 март.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР