Голата истина за стаята на болката

Голямото чакане на „50 нюанса сиво“ приключи. Ето какво може да очаквате и да не очаквате от филма, в който Джейми Дорнан и Дакота Джонсън играят главните герои от едноименната книга Крисчън Грей и Анастейжа Стийл

10 February 2015

Джейми Дорнан и Дакота Джонсън на нюйоркската премиера на филма преди дни

Снимка: getty images/guliver

Първо, със сигурност няма да видите британския актьор абсолютно гол. Той разкри, че голи фронтални сцени няма да има. „Целта е филмът да се хареса на колкото се може по-голяма аудитория, затова не искаме да ги погнусим или отвратим. Няма нужда от самоцелни, натуралистични и грозни гледки“, заяви Дорнан (32 г.). И допълни, че в договора му изрично е вписано, че няма да показват мъжката му гордост на голям екран. Затова и било направено специално калъфче в телесен цвят, в което „го пъхал“ за голите снимки в леглото. „Нищо секси няма в снимането на секс сцени. Пъхаш си достойнството в малка чантичка, привързваш я, сякаш е торбичка с грозде и гледаш да не ти се пречка. Много е странно, особено когато го правиш всеки ден“, призна Джейми.

На Дакота Джонсън (25 г.) очевидно й е било по-лесно. Тя не разкрива каква част от тялото си показва пред камерите, но пък е категорична, че голотата не я притеснява. „Нямам никакви проблеми да правя каквото и да е. И тайната е, че не изпитвам срам“, каза 24-годишната актриса и бивш модел, която очевидно не е от срамежливите. В същото време обаче забрани на майка си Мелани Грифит и на баща си Дон Джонсън да гледат лентата. „Дакота беше категорична, че няма начин да гледаме филма и в никакъв случай не трябва да идваме на премиерата. Така че няма да го направим. Аз я посетих няколко пъти, докато снимаха, но бяха нормални сцени. Успях обаче да видя червената стая на болката – позволиха ми да я огледам“, заяви в интервю 57-годишната Грифит. Това е първата главна хитова роля за дъщерята на Мелани и Дон Джонсън. И двамата родители се гордеят с участието й в лентата. Дори екранизацията на романа да пожъне негативни критики, Дакота вече стана световноизвестна с факта, че се снима в нея.

Не така обаче стоят нещата с Джейми Дорнан, бивш модел на бельо за Calvin Klein, натрупал вече достатъчно популярност като актьор с хитовите сериали „Имало едно време“ и The Fall. Той има какво да загуби при евентуален провал.  „Знам, че няма как да се харесам на стоте милиона души, които са прочели книгата. Но ако половината от тях ме одобрят в ролята на Крисчън Грей, ще съм много доволен“, допълни ирландският актьор. А на другата половина, които не го харесат, той гледа като на реална заплаха за живота си. Наскоро актьорът заяви, че се притеснява да не го застрелят по време на премиерата. „Страхувам се, че ще бъда убит като Джон Ленън от някой от тези луди фенове. Много хора са ядосани, че именно аз играя любимия им герой, не им харесва изборът на продуцентите. А съм още млад да умирам, имам жена и дете“, заяви наскоро в интервю Дорнан. Малко преди началото на снимките на бял свят се появи първото му дете.

Със сигурност ще има и разочаровани сред милионите почитатели на еротичния бестселър, защото екранизирането на подобен роман си е хлъзгава материя. Хем има много секс, хем не трябва да е порно. Хем има романтика, хем садо-мазо изпълнения в прословутата червена стая на болката. Двамата главни актьори дори бяха привикани във Ванкувър да преснимат вече заснети сцени. Човек от екипа на филмовата продукция разкри, че продуцентите не били доволни, защото според тях липсвала нужната химия между тях. Това особено много си личало в секс сцените, които са основна част от книгата. Затова Джейми и Дакота трябваше да се върнат в леглото, за да потърсят липсващата страст. Фактът, че се налага да се снима отново, кара някои кинокритици да прогнозират, че филмът ще е голям провал. „Всички искат да има продължение и са решени да бъде перфектно“, обясняват пък от екипа на продукцията. „Ще ви разкажем една любовна история. Не може всичко да се върти около червената стая, не това е филмът. В него се случват толкова много други неща“, пояснява и Дорнан.

Още за филма

Режисьор е Сам Тейлър-Джонсън. Това е едва вторият пълнометражен филм в кариерата на канадката.
Първият трейлър се превърна в най-гледания за 2014 г., след като за седмица бе видян над 100 милиона пъти.
За ролята на Крисчън Грей първоначално бе избран Чарли Хънам от „Синове на анархията“, но впоследствие се оттегли заради други ангажименти.

9 КОМЕНТАРА
9
ивелин
02 October 2016, 07:55

филма е супер

8
Гергана Гьорева
26 July 2015, 22:38

Джейми е страхотен. Обожавам го и единствено гледах филма заради него. Така ,че да не се притеснява,че ще го убият. Ако някой го убие той ще бъде убит втори от мен!

7
Йонито
10 April 2015, 12:55

Филма е уникален няма нищо общо с секс сцените :))

6
Silvia Dimitrova
18 March 2015, 15:01

Джейми е страхотен,също така и Дакота!Невероятно добре си изиграха ролите,който и каквито негативи да пише за филма!Дорнан е невероятно секси...мога да му се наслаждавам с часове пред филмите,а за погледът и гласът му-нямам думи...разтапя ме от всякъде!Вечна фенка съм му

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР