В годината на овцата

Как да привлечем добрите тенденции през 2015

Елка Влаховска 23 December 2014

Сигурно си спомняте молбата на Малкия принц „Моля...нарисувай ми овца“. Американският фотограф Kevin Horan прави още по-необичайно нещо – не рисува, а прави студиен портрет на овца. При това не на една. Всяка си има име и както се вижда от снимките – изразен характер. Снима също и кози. Портретите се продават, а Музеят за съвременно изкуство в Санта Барбара, САЩ, е откупил за постоянната си колекция една от фотографиите. Затова да не си и помисляме дори, че овцете са абсолютно еднакви, непретенциозни и леко тъповати на вид същества. Как да разгадаем характера на това библейско животно и да спечелим благосклонността на знака според китайския календар?

Подготовката за посрещането на Новата година е добре да започне с основно почистване на жилището, дори до най-малките детайли и скрити кътчета. Овцата не е свиня и не обича да се въргаля в разхвърляни и мръсни пространства. При празничната украса е хубаво да присъстват синият и зеленият цвят – това е палитрата, която носи благополучие и растеж. И тъй като е годината на Дървената Овца, коледните венци трябва да са от живи клони и да има декорации от природни материали. Всичко направено със собствените ръце се твърди, че ще донесе късмет и хармония в дома.  

Всички изделия от вълна са добре дошли – дали ще е коледен чорап от филц с апликации или килимче от овча кожа пред камината. Позабравените кожухчета и елеци от 70-те и 80-те години на миналия век отново са на дневен ред.

Според астролозите най-подходящото място за посрещане на Годината на Дървената Овца е сред природата – в извънградската къща, във вилата, в хотел в планината или в хижа. Характерът на този знак е свързан със смирение и бурните фойерверки, гърмежи и шум не са особено уместни. И за финал – нека трапезата да е богата, отрупана с много плодове и зеленчуци. От месните блюда е желателно да изключим агнешкото, за да не „изядем“ предварително късмета си.   

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР