„Шефове гадняри 2” и нищо повече

Хайде сега, вместо да ходите на „Шефове гадняри 2”, да си пуснете Turn Down For What на DJ Snake и Lil Jon от саундтрака на филма. Много е добро. Тези дни непрекъснато го слушам.

Ирина Иванова 28 November 2014

Какво мислите за пуканките в киното? Направих една бърза анкета сред част от колегите. От 12 души кой знае защо само четирима, тоест една трета, бяхме „за“. Всички останали гласуваха или категорично „против”, или „против съм, но някои филми си плачат за пуканки”. Мисля си, че в крайна сметка киното се е родило на площадите и панаирите, сред шумотевицата и тълпата. Да ядеш пуканки, докато гледаш филм си е съвсем в реда на нещата. А когато става въпрос за филм като „Шефове гадняри 2“, който от днес е в кината, си е направо задължително.

Да не би Дженифър Анистън сама да е поискала да си боядиса косата в цвят тъмен лешник, за да прилича на Анджелина? Или продуцентите й гадняри са я принудили? Колко по-добре беше с онзи карамелен цвят, няма ли кой да й каже!

Ей такива глупости за пуканки и коси ми се въртяха в главата, докато гледах този филм.

Мисията на „Шефове гадняри 2“ е да ни развесели и разсмее. Така както го направи първият „Шефове гадняри“, който излезе в разгара на икономическата криза през 2011 г. и въпреки това не само си върна парите, но и донесе печалба. Актьорите са същите – Джейсън Бейтман, Дженифър Анистън, Кевин Спейси, плюс още звезди – Кристоф Валц и Джейми Фокс. Този път тримата лузъри (или тримата глупаци на български), които в първата част на филма, решиха да убият гадните си шефове, защото ги тормозят и потискат, сега започват собствен бизнес, но им се лепва някакъв съмнителен инвеститор (Валц) и ги прецаква. И те отвличат сина му и пак се прецакват.

Само че междувременно и ние се прецакваме. Защото:

първо - уж сме наясно, че продълженията винаги са много по-зле от първите филми (звучи като клише, но лично аз не мога да се сетя за продължение, което да го опровергава) и въпреки това упорито си ходим да ги гледаме. В случая с „Шефове гадняри 2” все пак и първият не беше някакъв комедиен шедьовър, така че можехме да се досетим какъв ще е вторият и да не си губим времето;

второ - Дженифър Анистън успява да ни досади дори в ролята на пристрастена към секса мацка. Освен това черната коса наистина никак не й отива;

трето - просто не е смешно. Нито ситуациите, нито диалозите, нито персонажите са разиграни достатъчно добре, че да се забавляваш истински;

Хубав уикенд от мен! И по-добре проверете какви са извънредните прожекции в двата последни дни на тазгодишната Киномания.

 

 

 

2 КОМЕНТАРА
2
ваня
28 November 2014, 23:40

Филмът наистина не е интересен, слаб сюжет и игра, много пуканки вървят и т.н., но пък Анистън определено ми харесва кестенява. Май това е единственото интересно нещо във филма!

1
Андриан Георгиев
28 November 2014, 14:38

яки шефове

ТВОЯТ КОМЕНТАР