1974 г. - снимки от бъдещето

През далечната 1974 година принц Чарлз е бил най-желаният ерген, Миа Фароу е една от най-ухажваните актриси, Джак Никълсън пак не печели Оскар, а перуките и провокативният стайлинг на Шер се превръщат в топ тренд

Деяна Ангелова 09 December 2014

Джак Никълсън и Леонардо ди Каприо

Снимка: Getty images

Какво се случва на звездния небосклон сега – 40 години по-късно. Кои звезди и с какво пълнят заглавията на медиите.

Отговор на този въпрос дава списание People, което тази година навършва 40 години. И по този повод прави кратка разходка назад в миналото, разравя се в архивите на старите си броеве, за да види кои звезди са властвали тогава, търсейки техните заместници сега.

Шер и Гага

През 1974 Шер е в пика на славата си. Тя и Сони имат дузина хитове зад гърба си, тв шоуто им се радва на огромен успех, а тя е безспорна модна икона. Шер успява да наложи и да превърне в тренд перуките, тежкия грим, мрежестите чорапогащи, крещящите цветове и никакъв свян по отношение на разголването. Колкото по-екстравагантна, толкова по-добре.

Днес това е формулата на успеха на Лейди Гага. Нова перука за всяка изява, колкото се може повече плът на показ, провокативни до безумие тоалети, всеки ден различна, всеки ден екстравагантна.

Чарлз и Хари

През 1974 принц Чарлз е сочен за един от най-желаните ергени в света. Той е само на 26 години и все още не се е запознал с Даяна – това ще се случи три години по-късно. Що се отнася до Камила, по това време тя е омъжена за друг. А Чарлз е свободен и желан от всяка дама със синя кръв (и не само).

Днес щафетата на най-желания ерген е поета от сина му Хари. Чаровeн, атлетичен и красив принц, който все още не е открил своята принцеса. И освен това, съдейки по досегашните му приятелки, не държи тя да е със синя кръв.

Джак и Лео

През 1974 Джак Никълсън получава третата си номинация за Оскар (за The Last Detail). И за трети път не успява да спечели статуетката. Същата година излиза трилърът Chinatown, който ще му донесе четвърта номинация и за четвърти път няма да спечели приза. Ще трябва да почака до „Полет над кукувиче гнездо“, за да грабне през 1976-а заветния Оскар.

Днес Леонардо ди Каприо, който сочи Никълсън като любимия си актьор, върви по същите стъпки. Поне що се отнася до Оскарите. Тази година с „Вълкът от Уолстрийт“ Ди Каприо за четвърти път се размина със статуетката за актьорска игра. И ако се съди по идола му Никълсън, може би петата номинация вече ще развали проклятието и Оскар-ът ще се озове в ръцете му. Имайки предвид, че следващият му филм е The Revenant с режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту – може пък наистина да е така.

Миа и Ема

През 1974 Миа Фароу е особено актуална заради ролята си на Дейзи в екранизацията по „Великият Гетсби“. Фароу е бременна, докато снима филма, което личи и от широките дрехи, с които я обличат. Шумотевицата около нея е толкова голяма, че е избрана да краси корицата на първия брой на сп. People, който излиза през март 1974 г. Същия месец тя ражда и сина си Флетчър Фароу Превин. Пикът в кариерата й обаче тепърва предстои, защото след няколко години ще срещне Уди Алън, с когото ще има 12-годишна връзка и 13 общи филма.

Днес отношенията между Алън и Фароу са меко казано обтегнати, но той никога не е оставал без музи. И Ема Стоун е най-новата – тя е звезда в излезлия наскоро Magic in the Moonlight. Снима се и в следващата му продукция, която ще е готова през 2015 г. А едно е сигурно – станеш ли муза на Уди Алън, няма как да не станеш и световноизвестен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР