Как се стигна до Роуз Дороти

Секси, по-секси, най-секси, Скарлет Йохансон.

Ирина Иванова 14 November 2014

Снимка: getty images/guliver

Когато през септември 2013 г. плъзна новината, че актрисата се е сгодила за някой си Ромен Дориак, мрежата буквално се задръсти с мъжки коментари от типа „Ромен, ти си ми смъртен враг“. Точно една година по-късно Скарлет вече е майка. На 4 септември 2014 г. тя роди своята Роуз Дороти. Слава Богу! Момиче. Надяваме се, че изумителният генетичен материал се е съхранил без „загуби в превода“.

Да видим кой е от другата страна на „линията“. Ромен Дориак е французин, на 33 години, и прилича малко на младия Уорън Бийти. За него знаем също така, че е творческа, а не комерсиална личност (според самата Скарлет), че не се занимава с туитър, фейсбук и другите „ужасни“ социални мрежи и че е изключително балансиран. Последното е особено важно за Скарлет, защото „не обича гневни мъже“ (значи затова не им се получи с Шон Пен!). Преди Ромен тя е имала връзки с Джош Хартнет и тригодишен брак с Райън Рейнолдс, когото таблоидите често и напълно справедливо оприличават на скучния красавец Кен, гаджето на Барби. За причините за развода си с Рейнолдс тя не казва нито дума, освен че „разводът е ужасно преживяване“. После има няколкомесечна връзки с рекламния бос Нейт Нейлър и с култовия Шон Пен. А през 2012 г. на хоризонта изгрява звездата на Ромен Дориак.

Преди да стане известен като „годеника на Скар Джо“ (ScarJo е прякорът на Скарлет, който й лепват жълтите медии и който тя ненавижда), Ромен е бил главен редактор на вече закритото списание Clark, библията на френските хипстъри, което се занимава основно със стрийт култура, графити и прочее ъндърграунд. Скарлет Йохансон пък, макар и холивудска звезда и секссимвол, все пак е коренячка нюйоркчанка от интелектуално семейство (баща й е архитект, роден в Копенхаген, дядо й – сценарист и режисьор, а майка й, еврейка от Бронкс, е продуцент). Като такава тя винаги си е падала по ъндърграунд културата и винаги е имала много приятели в тези среди. Един от тях е тату артистът Fuzi UVTPK, както и да се произнася абревиатурата на псевдонима му. И ето този Fuzi запознава Ромен Дориак с най-красивата руса жена в света. Ромен води Скарлет на различни музикални събития и арт инсталации, нямащи нищо общо с втръсналия й бляскав ад на холивудските партита, които посещават с Райън Рейнолдс. Макар че Скарлет не казва и дума по повод развода им, мълвата твърди, че причината е именно Дориак и че те всъщност се познават доста отпреди да дадат гласност на връзката си.

Омъжих се, когато бях съвсем млада, само на 22. Беше романтично и ми хареса, но в момента за мен да бъда обвързана не включва задължително да бъда омъжена. Всъщност никога не се сещам за думата „брак“. Освен когато ме питате.
Няколко месеца след срещата им Ромен й подарява годежен пръстен – сребърен, винтидж, в стил ар деко. В интервюта Скарлет отрича, че се готвят за сватба. „Омъжих се, когато бях съвсем млада, само на 22. Беше романтично и ми хареса, но в момента за мен да бъда обвързана не включва задължително да бъда омъжена. Всъщност никога не се сещам за думата „брак“. Освен когато ме питате.“
Следващата новина от влюбената двойка идва едва когато Скарлет официално обявява, че чака дете. За нея се знае, че е една от много малкото холивудски звезди, които никога не са играли опасни медийни игрички с личния си живот. „Никога не го направих за 20-годишната си кариера и въпреки това ето, пак съм тук. Значи е възможно“, заявява тя не без известна гордост. 20 години в Холивуд без помощта на лични драми? Това си е истинско постижение. И то за толкова красива жена, която в същото време е и страхотна актриса. Как така  успя хем да ни представи мъжете в живота си, хем да ни спести абсолютно всички детайли? Тя знае как. Да не забравяме все пак, че говорим за жената, която, според собствените й думи, е ставала в три часа сутринта, за да си направи сама маникюра, тъй като никой не би могъл да го направи по-добре от нея.

Сега Скарлет мълчи и за дъщеричката си Роуз Дороти. Знаем само, че е кръстена на една от бабите на актрисата. Скарлет изкарва една наистина смела бременност. Снима се в продължението на комиксовата поредица „Отмъстителите“, където играе секси Черната вдовица и където има много екшън. Разбира се, тя разполага не с една, а с поне две дубльорки, тъй като е в напреднала бременност. Освен това въобще не се съобразява с поверието, че не е хубаво да си подстригваш косата по време на бременността и си я подкъсява доста. И яде сладолед. Колкото си иска, твърди. „Още една топка, моля! – тази реплика я произнасях задължително“, казва ни актрисата.

Разбира се, „притеснителна“ е липсата на каквато и да е информация относно това как, колко и дали кърми, със секцио ли е родила, или нормално, както и как и кога ще възвърне перфектната си форма. Сигурното е само, че Скарлет ще се справи. С всичко. Тя знае как.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР