Маскарпоне с уиски

Разкошен десерт, който може да приготвите наистина за по-малко от 5 минути

Диана Шингарова 08 November 2014

За предстоящите зимни празници имаме нужда от такива зашеметяващи рецепти и от откраднати мигове за ароматна вана, изящен макиаж и време пред огледалото. Вземете 500 г маскарпоне, добавете по 5 с.л. бейлис и уиски. Опитайте, аз лично го обожавам и така, но повечето хора са свикнали на доста концентрирани и наситени на сладост храни, така че ако не ви е достатъчно сладко, добавете няколко лъжици мед на вкус. Съхранявайте десерта в хладилник до момента на поднасяне. Аз го украсявам с настърган на едро черен шоколад с портокалови корички. А ако ви се намира свежо листенце мента или червени горски плодове, десертът ще изглежда още по-празничен и впечатляващ.

На прага на зимата в новия брой на EVA ви представяме рецепти с кехлибарения еликсир – уиски, за да бъдат дните и вечерите по-весели и уютни.

фотография Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР