Виктор Самсонов от X Factor

Живее на три континента

Ирина Иванова 21 October 2014

Момчето, което целуна Саня Армутлиева още със стъпването си на сцената на X Factor, заминава 10-годишен с майка си за ЮАР. Тогава е в IV клас, но в град Дърбан, където се установяват, го „разпределят“ директно в VI клас, след като виждат учебника му по математика. Виктор завършва гимназия и влиза в университет едва 16-годишен.

Междувременно има участия с различни момчешки банди из рокклубовете, а в събота сутрин (независимо колко тежка е била петъчната вечер) задължително е на пазара и свири с цигулката си „за парички“. Завършва бакалавърска (впоследствие и магистърска) степен по икономика. На 19 г. става модел. Първото му по-сериозно представяне в голямо списание е в рубриката „Момче на месеца“ на Cosmopolitаn. Снимал е също така за GQ и за Fair Lady, а кампанията, която най-много си харесва, е за Calvin Klein – реплика на стара фотосесия с Марк Уолбърг и Кейт Мос. Най-щастливото му пътуване е в Китай, където работи няколко месеца. Моделската му кариера го „води“ по целия свят, като в момента Виктор е хвърлил котва в Банкок. Страстта му към музиката (и настоятелността на брат му) обаче го връщат в България поне за известно време, за да опита късмета си в третия сезон на българския X Factor.

Питаме го как върви представянето му в шоуто, а той ни отговаря: „Онзи ден например не мина никак добре. Беше три през нощта, бях смъртно уморен, за първи път в живота си трябваше да пея акапела. Излязох, изпях си го мисля вярно, но без никакво дуенде. И моят ментор с право ми каза, че е разочарован. Знам, че ме харесват не защото съм велик глас, а защото имам хъс, енергия, чувство. Тогава обаче наистина не се представих добре. Разбрах, че съм нарушил най-важното правило  – да вярваш в себе си.“

Виктор е на 28, син е на яхтения инженер Мариел Самсонов и е изключително чаровен и свободен дух. Съвсем наскоро пътувал до Сиатъл, където се снимал за първи път в киното – в игрален филм на българин, който от много години живее там. „Българите в Сиатъл са много сплотени. Играхме български хора в центъра на града, беше страхотно. Там усетих тази топлота в отношенията, която понякога ми липсва тук, в София. Аз съм топъл човек. Харесвам топлото общуване. Не обичам строги погледи и студена енергия, това ми убива душата“, казва ни Виктор за финал.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР