А зад завесите...

Какво ни очаква в Нощта на театрите

Лилия Илиева 05 October 2014

Идеята за Нощ на театрите е на французойката Елеонора Роси. За първи път я реализират обаче в Хърватска през 2008 г. Впоследствие се включват Босна и Херцеговина, Черна гора, Словакия, Австрия, Словения, Германия, Испания, България, Белгия и Чехия. Тази година събитието предстои на 15 ноември едновременно в 11 европейски държави и в 10 български града. Още с второто си издание в България Нощта на театрите ще включва над 60 театри, независими театрални трупи, културни и образователни формати в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Хасково, Стара Загора, Шумен, Смолян, Сливен, Ямбол.
Темата ще бъде ЛЮБОВТА, а целта - публиката и Театърът да станат по-близки. Нощта на театрите ще покаже живота в театъра, какво се случва зад и на сцената, в гримьорните и коридорите, ще разкаже за интересните случки на всички, които са част от него. За няколко часа всеки от градовете-участници ще се превърне в голяма театрална сцена, като предложи ново изживяване и възможност на зрителите да бъдат и участници в „нощния“ живот на театъра.

За да популяризират престоящото събитие пред обектива на фотографа Симон Варсано застанах Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Максим Ешкенази, Деян Донков, Леонид Йовчев, Иван Юруков, Иво  Аръков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Силвия Петкова, Радина Кърджилова, Силвана Пръвчева, Катерина Петрова.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР