Седмицата на модата в Париж

И вдъхновенията за пролет 2015 на Chanel, Saint Laurent, Givenchy и Christian Dior

01 October 2014

Какво искат жените? Обувки! Чанти! И Chanel! С бурен маршов протест го заявиха моделите на дефилето на Chanel, предвождани от неустоимите Жизел Бюндхен и Кара Делевин. Лозунгите „Дамите с предимство“, Бъди различен“, „Свобода за Свободата“, „Правете мода, а не война“, „Туидът е по-добър от туита“ отбелязаха вълнуващия финал на пролетната колекция и демонстрираха подкрепата на Карл Лагерфелд и френския бранд към протестиращите жени в Русия, след като преди няколко месеца стана ясно, че правителството ще им наложи лимит за онлайн покупките на луксозни стоки извън пределите на страната.

Далеч по-скромно преминаха презентациите на колегите на Лагерфелд, творящи за големите модни къщи:

Еди Слиман продължава да черпи вдъхновение от иконите на рокендрола, а за следващата пролет момичетата на Saint Laurent се качават директно на сцената на глем рок звездите от 70-те.

Рикардо Тиши провокира с графична чувственост и суров сексапил в колекцията си за Givenchy, игнорирайки отминалите модни епохи, но с явен респект към традициите на Изтока.

Раф Симонс отправи вниманието ни към втората половина на XVIII век и френската легенда Мария Антоанета. Как би изглеждала тя в мининималистичната стилистика на белгийския дизайнер? Отговорът в пролетната колекция на Christian Dior.

 



ТВОЯТ КОМЕНТАР