„Секс запис”: Двама голи в хилава комедия

Вече няма да гледам филми със „секс” в заглавието. „Секс запис” е от днес в кината.

Ирина Иванова 18 July 2014

Камерън Диас и Джейсън Сийгъл са мъж и жена с щастлив, но десетгодишен брак и две деца, които се опитват да си възвърнат страстта от началото на връзката си. Знаете – „както беше, когато се запознахме и преди да се появят децата” и т.н. Още в началото на филма ме подразни една реплика на героинята на Камерън Диас. За да останат поне една нощ насаме с мъжа й, тя отпраща децата при майка си и решава да го съблазни като го посрещне по бельо и на ролкови кънки. Работата е там, че Камерън може да е на 42 години, но изглежда абсолютно съвършено по бельо и дори има зачатъчни плочки на корема. Което не й пречи да ни обяснява от екрана (героинята й де) как няма никакво време за спорт. Очевидно за всички ни е, че това тяло е направено със здрав фитнес шест пъти седмично. Много мразя да ме лъжат.

Нататък историята продължава така – двамата съпрузи решават да си направят домашно сексвидео, грабват голямата книга „Радостта от секса” и се отдават на тричасов сеанс пред обектива, в който опитват всички пози, селектирани от авторите на „Радостта от секса”. На другия ден поради собствената им небрежност записът се оказва в безкрайните интернет полета и те тръгват да го гонят, за да го изтрият и така се стига до цяла върволица от недоразумения, някои от които абсурдни до досадност, а други – просто досадни. Една комедия трябва да е смешна, нали така? Тази не е. Ето снощи гледах за стотен път два епизода от „Приятели” – сериал на двайсет и повече години – и не спрях да се смея. Просто някои неща са талантливи и наистина забавни, а други не са.

Може би някои от вас няма да се сетят на първо четене кой е Джейсън Сийгъл, макар че в Америка той е истинска звезда с ролята си на Маршъл от мегауспешния комедиен сериал „Как се запознах с майка ви”. Той е известен и с това, че не отказва голи сцени. В първия си сериозен филм „Да забравиш Сара Маршъл” Сийгъл дори има продължителни фронтални голи сцени, но наскоро в интервю за Vanity Fair разказа как е бил сериозно пиян, докато ги е снимал, как майка му се разплакала като ги гледала след това и как побързала после да се обади на всичките им роднини, за да не го гледат. В резултат на всичко това в „Секс запис” Джейсън няма фронтални голи сцени, но затова пък голият му задник честичко е на екран. Камерън Диас също се съблича 90% гола. А това вече е странно – мислех си, че звезди от ранга на Камерън, все пак тя е в A-листата, се събличат само за някакви много специални проекти.

Но и голотата не помага. Двама голи – хилав филм в случая. Понеже радостта от добрата комедия я няма.

1 КОМЕНТАР
1
veselkanik
20 August 2014, 15:14

Филмът е забавен, явно авторката е с доста изтънчен вкус и не е могла да улови самоироничното чувство ,с което режисьора подхожда към съвременния начин на живот , което аз все пак успях да усетя. Препоръката ми е ако искате да се посмеете поне 30 минути от сърце , което не е малко - да гледате филма. Не е съвършената комедия но има доста смях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР