Мис Еди коя си

Защо след като има конкурс за най-хубава пандизчийка (Бразилия), или за най-апетитни подбедрици (САЩ), да няма за балетна осанка, хормонален баланс и пещерно меню?

Свобoда Сидерова 11 June 2014

Подготовката на трите конкурса, които EVA подбра за вас, е различна, но целта е една – поддържане на тялото във форма

Мис Балет

Балетът е неизменна част от живота на холивудските звезди. Става дума не за посещения през вечер на „Лебедово езеро“, а за тренировки. Едва ли в детството си Роузи Хънтингтън-Уайтли, Тейлър Суифт и Миранда Кер са мечтали да станат балерини, но това не им пречи сега една през друга да публикуват селфита в Instagram, на които демонстрират грация, гъвкавост и координация. Една от последните присъединили се към „черните лебеди“ е Марго Роби от филма „Вълкът от Уолстрийт“. Грешите, ако си представяте само станка за плийе пред голямо огледало.

три DVD-та на Лия Сараго за боди балет вкъщи: Upper Body Workout за укрепване и извайване на горната част на тялото, Lower Body Workout за крака на танцьорка и горене на калории, Core Workout за гладък корем и сила

Залите са оборудвани с метални успоредки за разтягане. Самите упражнения са на основата на класическата хореография с елементи на йога и пилатес. При партерната хореография без пируети и подскоци (движенията са в седеж или лег) натоварването на ставите е минимално. Освен че изгаря калории в проблемните зони – бедра и талия, – танцувалната форма на фитнес укрепва мускулатурата на корема и краката и изправя осанката. Но най-важният й плюс е владеене на тялото.

 

Мис Естроген

Ефектът от повечето диети е общо отслабване, при което проблемните зони се повлияват последни. Наблюдавайки подопечните си, ексбодибилдърът и треньор Чарлз Поликуин стига до извода, че причина за мастните натрупвания е хормоналният дисбаланс. Не вярвате? Вижте как стероидите превръщат някои спортисти в „чували“. По местата, където организмът трупа запаси, може не само да се установи преобладаващият или недостигащият хормон, но и да се коригира балансът с дневното меню.

проблемна зона: корем причина: излишък на кортизол (хормон на стреса) решение: хранителни добавки с магнезий и витамини С и В5, балансиране съотношението между мазнини, въглехидрати и протеини, тест за непоносимост към лактоза, глутен, яйца и царевица

Например виновен за „портокаловата кожа“ по дупето и бедрата е излишъкът на естроген, за „спасителния пояс“ около талията – проблемът с щитовидната жлеза, за „кренвирша“ над коляното – ниското равнище на хормона на растежа, а за „кобура“ под лопатките – излишъкът на инсулин и нарушение на поносимостта към глюкоза. Разбира се, това е доста опростен подход. Сертифицираната програма на Чарлз Поликуин BioSignature Modulation включва хормонален анализ и силови тренировки. Канадската лекарка Наташа Търнър написа цели две книги по тази тема.

 

Мис Палеолит

Нашумялата напоследък палео диета е проста като „две и две“. Основното правило е да сте наясно какво би консумирала вашата прабаба на n-та степен отпреди епохата на селското стопанство (което ще рече преди 10 хиляди години). А то е пресни продукти, създадени от природата. Не се притеснявайте: няма да изчезнете като динозаврите. Разрешени са постно месо, риба, дивеч, морски дарове, яйца (не повече от два жълтъка на ден, белтъкът не е органичен), птици, плодове, зеленчуци.

Според създателя на палео диетата Лорън Кордейн няма нужда да мерите порциите и да мислите за калории. Той съветва да се храните по 3 пъти на ден през 5 часа. На организма му трябват минимум 3 часа да усвои протеините.

За да не се претрупва организмът с целулоза, последната група включва авокадо и ядки, богати на мастни киселини. В списъка със забранените продукти са алкохол, сол, захар, зеленчуци, богати на нишесте, пълнозърнести и млечни продукти, зърнени и бобови култури. В основата на съвременната версия на менюто от каменната ера е теорията, че храносмилателната система и стомахът са същите, както преди милиони години, за сметка на начина на приготвяне на храната и последиците от аграрната революция.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР