Явор Бахаров - Ромео с брадата

Аз гледам на парите като на един вид свобода. Както казва Зорбас, парите са като пера. Ако имаш достатъчно пера, отлиташ, твърди актьорът

Адриана Попова 26 May 2014

Снимка: Тихомир Рачев

Явор Бахаров сигурно много ще се смее, ако го наречем секссимвол. По-точно няма да се смее, ще се усмихне иронично. Което го прави... ироничен секссимвол. Той е от новото поколение актьори заедно с Радина Кърджилова, Луиза Григорова, Бойко Кръстанов, Мартин Гяуров, Ники Илиев и Саня Борисова, което нашумя с българските телевизионни сериали. Играе и на театралната сцена – в „Ромео и Жулиета“ във Военния театър в София, в Народния, в Сфумато.

Играейки Ромео в постановката на Военния театър, Явор Бахаров влиза в листата на интерпретаторите на Шекспировия герой заедно със звезди като Лео ди Каприо във филмовата версия на Баз Лурман и Орландо Блум, който играе 16-годишния Монтеки на Бродуей, когато е на 35. Така че Явор със своите 28 години съвсем не е прецедент в ролята. Но може би е първият Ромео в историята с брада. Тя се появява спонтанно миналото лято, когато Явор е на море с каравана и му е малко трудно да се бръсне. После започват снимките на четвъртия сезон на „Под прикритие“. Явор влиза в сериала като син на турски мафиот и брадата му идеално пасва на ролята. И докато снимките на „Под прикритие“ продължаваха, Ромео във Военния продължаваше да се влюбва безпаметно в Жулиета заедно с брадата си.
В сериала Явор играе с брат си – Захари Бахаров е в култовата роля на мафиота Иво, но двамата са от противоположни лагери. Освен предизвикателството да застане до по-големия си брат, Явор е изправен пред поне още едно – да говори турски. На пръв поглед това би трябвало да е лесна задача. Майката на братя Бахарови е журналистката с наполовина турски произход Мюжгян. Явор обаче не знае турски с изключение на няколко думи. И му се налага за филма да взема уроци.

Коя е любимата ти турска дума?

Чекимлеринден гечиреиджеийни. Това означава филмова продукция или снимачна площадка. Като видях първия път фразата написана, се уплаших.

От майка ти не си ли научил някои думи?

Отгоре-отгоре. Никога не сме говорили на турски. Не се е занимавала сериозно с нас, а трябваше. Щеше да е много по-добре сега. Всеки език е от полза.

Турският все повече. Там сега се случват толкова неща, държавата е мощна. Сериалите и те.

Като филмово изкуство тия сериали не ме очароват. Като бизнес – да.

Имахте снимки за сериала в Истанбул, нали? Харесва ли ти градът?

Само 3-4 сцени сме снимали там. Най-близкият до нас мегаполис е. Но други мегаполиси ми харесват повече – Лондон.

Някъде тук първото ни интервю с Явор Бахаров приключва. По-точно е да го напиша „интервю“. Той бърза, защото отива да плува. Прави го поне 3 пъти седмично, плува по километър и половина. Не е чудно, че втората ни среща с него отново е в близката околност на басейна, в който ходи – на хотел „Принцес“. Само че този път сме след плуването. Явор е гладен и отиваме в близка кръчма, където той си поръчва... да я наречем храна от калоричен тип.

Явно имаш добър метаболизъм.

Нямам проблем с излишните килограми.

Спортуваш ли?

Плуването ми е редовно. Другите са ми по-нередовни... ски, футбол.

Сам ли си се учил да плуваш?

Спомням си, че като малък брат ми, и особено баща ми, ми се подиграваха, че не мога да плувам. Единствен в цялата фамилия. После от само себе си се научих.

Плуваш ли навътре в морето?

Чак навътре... Успоредно на брега. Струва ми се безумно да тръгна навътре. Може да ти се схване нещо.

Кое е най-хубавото място, на което си плувал?

В Гърцийка, на Халкидики имаше приятни места. И на Аркутино преди 1-2 години. Тогава бях в много готино настроение. Все едно влизах в утробата на майка си.

Имаш ли вътреутробни спомени?

Не.

Вярваш ли в тези неща?

Дали има живот преди раждането? Поне 9 месеца преди това има.

Вярваш ли, че има съдба?

В някаква степен. Един приятел беше ходил в Индия, при някакъв много сериозен гуру. Гледал по ръцете. Гуруто му казал, че до 28-29-ата му година не може нищо да му каже, защото всичко зависи от него. До тази възраст всичко зависи от теб.

През това време Явор си слага едни много люти подправки в – да я наречем – силно калоричната си храна.

Така, както ядеш шкембе чорба, е идеално да си поговорим за свети Валентин (второто ни интервю е някъде около празника).

Има такъв виц. Кво ше праиш тоя ден? Леща. И аз така. Кво ше праиш на 14 февруари. Мусака.

Добър ли си в мусаката?

Не, не я мога.

Ти си свободен агент сега. Нямаш гадже.

И аз доколкото знам, е така.

А когато си имал, празнувал ли си?

Като съм бил прясно влюбен, сигурно повече внимание съм обръщал  на тоя празник. Но не съм правил нещо мегаспециално. Една вечеря... Не съм суперзапален.

Романтичен тип ли си?

Не знам, трябва да питаме жените. Какво е романтичен?

Цветя, пръстен с диаманти.

Цветя сигурно съм подарявал. Пръстен с диаманти не съм си позволявал. Нямал съм средства. Беше много приятно шкембето, благодаря!

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР