кралски почести

В далечните векове столът е имал представителни функции, което е провокирало майсторите на мебели да търсят по-тържествени, кралски форми.

Елка Влаховска 24 April 2009

Вдъхновението им е било пробуждано от символното значение на стола в онези времена - да бъде „трон", който дори и да не е в кралски покои, да свидетелства за благосъстоянието на притежателя му. Практичният стол се появява едва в края на 18 в., а днес творчески преработени версии на образци от миналите епохи отново връщат към символите на властта и на благоденствието.

Ретро-класиката се интерпретира в много варианти и при всички мебели и аксесоари за дома - общото е прилагането на ръчна работа, качествените материали и фините материи. Белег за лукс? Да, при това в нескромни дози. Мебели от „кралските колекции" можете да подредите и в най-модерния интериор. Дори суровият минимализъм не само изтърпява, но и привлича аристократичното и надменно присъствие на някой стол например, интерпретиращ стилове като барок, рококо, ампир, на пищно огледало или на разточителен в блясъка си полилей. Това е в последните интериорни тенденции, в които нахалното смесване на стиловете е проява на висш пилотаж в дизайна. Заиграйте се с класиката, за да бъде домът ви истински модерен.

1. Легло с посребрена табла, модел Pascia на Cantori, G&G

2. Кресло, модел Leon d'oro от колекцията Four seasons на Jumbo Gruppo Italia, Stol

3. Огледало от колекцията Tarsie на Colombostile, Stol

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР