Звездите сигурно са нормални

...или как се прави перфектният брейнсторминг

Нана Каренина 02 January 2014

Администрацията на Обама, притеснена от дълговата криза, решава да организира невиждано риалити шоу „Звездите сигурно са нормални“, с което да отвлече вниманието на американските трудещи се от проблемите на правителството и на подсъзнателно ниво да внуши, че всичко е нормално. Това се случва след правителствен брейнсторминг, на който някой цитира думите на братята Енгелс и Бруно Марс, че риалитито е опиум за народа. По спешност е сформиран екип от най-големите холивудски звезди и рапъра Макълмор (както още Шекспир е забелязал, във всяко добро шоу трябва да има поне един рапър), които да се подложат на различни изпитания и унижения, за да зарадват феновете си и да ги отвлекат от мрачните разсъждения за фиска. Изниква въпросът къде да бъдат изпратени. Африка е прекалено очевиден отговор, плюс това тя е зона на влияние на Боно и сомалийските пирати, така че отпада като вариант. Следва нов брейнсторминг, на който някой споменава малка страна, за която пътешественици твърдят, че е в Европа. Населението й е от смесен евро-азиатски психосоматичен тип, сравнително добронамерено към пришълци. Освен това Слай, който няколко пъти е ходил в тази страна по бизнес, свидетелства, че там живее и един зъболекар, който да окаже първа помощ, ако някой закъса с холивудската си усмивка.

И така, кои участват? (Участниците са внимателно подбрани, за да привлекат възможно най-голям брой данъкоплатци пред екраните.) Дженифър Лорънс – защото се харесва на младата публика, а и носи на глад, Брад Пит – за да се хванат жените на 30, Хубавата жена – по искане на козметичните компании, Изоставената Деми – номинирана от Дружеството на лосанджелиските психоаналитици, Симпатягата Чанинг – заради бодибилдърите, Джей Ло – заради испаноговорящите и жените с големи дупета, Лейди Гага – да не се изпусне гей публиката, Мадона, защото е навсякъде, и Макълмор заминават за страната България. Там те ще трябва да докажат, че могат да живеят като нормалните хора, в случая като автохтонното население. Да не забравим, че в шоуто за консултант е поканен Том Ханкс. По съребрена линия той знаел фразата „mamkamu“, която била много подходяща при започване на приятелски разговор с местните.

Първата задача на звездите вече на място е да се научат да четат следи, оставени от местната фауна. Те са стоварени на кръстовище, където по платното се виждат купчинки изтръскана пепел от цигари и фасове. По тях трябва да отгатнат регистрационния номер на колата, от която са били изхвърлени, да открият собственика, с когото да се запознаят и да си издействат да ги покани на вечеря (звездите, естествено, разполагат с ограничен бюджет и трябва да използват всяка възможност за хранене извън него). Пръв със задачата се справя Чанинг, когото следите отвеждат до музикален клуб. Оказва се, че собственикът на колата, a.k.a. Glavata, който в свободното си от дискотеки време играе сокър, тази вечер има рожден ден. Жените в клуба по причина на радост се качват по масите, на които така и така няма ядене, и изпълняват специфичен танц. Чанинг си остава гладен, но той и без това е на диета, защото в следващия филмов проект играе анорексичен манекен.

На другия ден всички от „Звездите сигурно са нормални“ трябва да участват в заснемането на нискобюджетен филм (нискобюджетните филми формират основния доход на страната България заедно с износа на криви биокраставици и вампирския туризъм). Сюжетът е странен, но холивудските знаменитости са готови на всичко само и само да увеличат порциона си. Звездите са преследвани от извънземни змии и само онзи, който успее да им избяга, ще получи премия – традиционния местен деликатес, известен като troika kebapcheta s lyutenica. Победител е Мадона, защото е чела Кабала, където са описани няколко случая на нападение на извънземни змии и как да се спасим от тях. Всъщност никой, освен Мадона, не знае какво пише в Кабалата, защото никой друг не я е чел цялата. А и да я е разбрал трябва. Мадона е вдъхновена от лютеницата и кани производителите й да спонсорират предстоящото й ново мегасуперуспешно световно и планетарно турне. В него специално участие е предвидено за Ник Пловдивски, който преди началото на всяко шоу ще подгрява публиката с the Best of най-добрите му анатеми и проповеди срещу греха. Трябва да кажем, че епизодът с извънземните змии удря рекорден рейтинг, защото на американските зрители вече наистина им е омръзнало от измишльотини и искат нещо по-близо до реалните им проблеми.

На третия ден всичко, и най-вече порционът, е в ръцете на Джей Ло. Тя трябва да се опита да вземе смислено интервю от местна звезда, известна като НЛО. Името й е дадено, защото досега никой не е влязъл в контакт с разума й, но всички се надяват, че с божията помощ и с положително мислене и това ще стане. Джей Ло открива звездата в телевизионното студио, защото в тази малка страна всички, които заявят пред поне трима свидетели, че са звезди, веднага биват поканени да водят тв шоу. Джей Ло започва с едно приветливо „mamkamu“. Това обаче веднага предизвиква сълзи в очите на НЛО, защото й напомня за любовните диалози между нея и току-що напусналия я играч на сокър (същия, който преди два дни Чанинг проследи до клуба). НЛО хлипа безутешно. Единственото, за което Джей Ло се сеща, е спешно да повика Изоставената Деми, която има опит с изоставянето. Деми идва, утешава НЛО. Тя от благодарност черпи всички холивудски звезди в барчето на телевизията, където има автомат с макробиотични сандвичи и кашерни напитки.

Последното изпитание е пазаруване в магазини секънд хенд. Към един от тях Макълмор води Хубавата жена, Лейди Гага и Дженифър Лорънс. След „Яж, моли се и обичай“ Хубавата жена е свикнала да облича дрехи, които й стоят безформено. Дженифър Лорънс успява да комбинира опърпан панталон и блуза в кафяво в сет, който веднага се превръща в хит сред хипстърите, а Лейди Гага е в абсолютен възторг от многообразието в магазина и обещава да доведе тук личния си стилист.
Накрая в шоуто побеждава Брад Пит, защото за него гласуват всички жени на 30. В Америка това са жените, които имат спомен, че доскоро са били на 29 години. Обама благодари на Брад, дълговата криза е овладяна, а шоуто на НЛО е откупено от каналите NBC, NCB и от НАСА за милиони долари.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР