Дубай - треска за злато

Елка Влаховска 12 June 2013

Една от примамливите дестинации за дългата ваканция е Дубай.

Armani Hotel
Хотелът на модния ас Джорджо Армани е в най-високата кула в света Бурж Халифа. 160 стаи, 5 ресторанта и най-елитните бутици ви очакват там. В непосредствена близост са най-големият търговски център и много увеселителни атракциони. Голямата глезотия – имате на разположение личен иконом, т.нар. Lifestyle Manager, който дори ще ви посъветва къде да отидете и какво да си купите. Спа центърът е с басейн и кабинети за луксозни терапии, където ще се възстановите след изморителния шопинг. www.dubai.armanihotels.com

Rixos The Palm Dubai
Разположен на изкуствения остров Palm Jumeirah, той е подходящ за плажно мързелуване или за семейства с деца. Безплатен басейн, частен плаж с чадъри и шезлонги и дори наргиле на брега на морето са част от приятните изненади тук. Ако все пак искате да се отдадете на шопинг, има водно такси до Dubai Marina Mall, един двупосочен курс на ден – безплатно за гости на Rixos с предварителна резервация на рецепцията. www.rixos.com

Шопинг в Дубай
Пазаруването в Дубай е истинска страст. Най-доброто време е вечерта, за да се порадвате на светлините на града и на някои добри места за похапване, които през деня не работят.

Какво да си купим
Злато – няма по-евтина и в по-големи количества златна бижутерия в света. Старият Златен Сук е царството, но и двуетажният нов пазар за злато не е за изпускане. Правилото: да се връщате поне два пъти преди да купите избраното и да се пазарите упорито. Ако плащате с кредитна карта, ще има надценка.
Електроника – на безмитни цени.
Дрехи – ако търсите марково облекло, мястото е районът Bur Dubai или магазините в Deira City Centre Shopping Mall.
Мобилни телефони – всички нови модели на всички световни марки са тук на много добри цени. Не забравяйте да поискате международна гаранционна карта.
Килими – ще откриете чудесни образци от Иран, Сирия и Египет с високо качество.

Къде да обменим валута – може да го направите в обменни бюра по улиците или в хотела, така очевидно е по-удобно. Най-изгодно е обаче да обменяте в банка.
Как да стигнем – авиокомпания Emirates e едно от добрите решения. Може да закупите билет и онлайн.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР